În mare parte, problema constă în modul în care am fost crescuți. Tradițional, anumite treburi erau dedicate bărbatului, iar altele femeii. Dar în prezent, cei mai mulți dintre noi stau la bloc. Așa că nu mai e nevoie ca cineva să spargă lemne. Atunci când se strică ceva, apelăm la specialiști, nu este nevoie ca bărbatul să le repare. Totuși, treburile casnice rămân și femeia trebuie să se ocupe de ele. Iar cele mai multe dintre noi nu știm cum să-i abordăm pe soții noștri pentru a-i convinge să ne ajute.

Nu-l cicăli

Nu rezolvi absolut nimic dacă în fiecare zi îi spui același lucru. Ba, mai mult, nu vei face altceva decât să pui paie pe foc. Ai mare atenție, deoarece riști să rămâi singură. Mai bine ia-l cu frumosul și spune-i exact ce ai vrea. Și nicidecum nu-i cere pe un ton milităresc.

Laudă-l de câte ori ai ocazia

A dat cu aspiratorul din proprie inițiativă? E și aceasta un prim pas. Așa că, în loc să-i spui „în sfârșit, ai făcut și tu ceva!”, mai bine laudă-l și arată-i cât de fericită ești de ceea ce a făcut. Doar așa îl vei impulsiona să mai facă și el câte ceva prin casă.

Oferă-i recompense

Roagă-l să spele el farfuriile după ce ați terminat de mâncat și dă-i de înțeles că îl așteaptă o super surpriză. În acest timp, tu asigură-te să-i oferi o seară în doi de neuitat. Fii sigură că în următoarea zi va spăla farfuriile din proprie inițiativă.

Întocmiți o listă cu ce este de făcut

O dată pe lună, când sunteți cu toții la masă, întocmește o listă cu toate treburile pe care trebuie să le faci în următoarea perioadă. Fă o strigare, iar în dreptul fiecărei sarcini trece numele unui membru. Așa, fiecare dintre voi va ști exact ce are de făcut și cu siguranță nu vei auzi comentarii sau proteste.

Sursa foto: 123rf.com