Jessica Chastain și Patricia Arquette au început lupta pentru egalitatea între sexe la Hollywood în secolul XXI, dar platourile de filmare nu au fost prietenoase cu sexul frumos nici în trecut. Femeile celebre erau umilite de bărbații cu care lucrau chiar și în 1920. Hărțuirea sexuală de pe platourile de filmare nu este ceva nou. Nici copiii actori nu au fost feriți de abuzuri.

Hărțuirea sexuală de pe platourile de filmare. Starul din ”Păsările”, terorizat de Hitchcock

Alfred Hitchcock a lucrat cu mai multe dive blonde de-a lungul timpului. Printre ele, a strălucit Tippi Hedren. Fostul fotomodel și-a început cariera de actriță în filmulPăsările”. Stilul de a se purta cu actorii a lui Hitchcock era unul abuziv. A închis-o pe Hendren într-o cameră cu păsări vii și agresive pentru a o face să joace t ma realist. Ea pretinde că atitudinea și acțiunile lui au fost și mai dezgustătoare.

Citește și: Hărțuirea sexuală la serviciu. Cum îi pui capăt

Hedren susține că Hitchcock a încercat să-i controleze întreaga viață. Uneori, avea câte o persoană care o urmărea. I-a speriat fetița și a trimis scrisul de mână al ei să fie analizat de un specialist. Episodul ”Păsările” i-a cauzat o cădere nervoasă și a trebuit să fie internată. Hitchcock i-a făcut în mod deschis avansuri sexuale. Atunci când Tippi l-a refuzat, el a forțat-o să-și încheie cariera.

Hărțuirea sexuală de pe platourile de filmare. Judy Garland a fost agresată pe când filma ”Vrăjitorul din Oz”

Conform unuia din foștii soți ai lui Judy Garland, Sid Luft, actorii care jucau împreună cu ea au hărțuit-o sexual și molestat-o pe Garland, punând mâinile sub rochia ei. I-a acuzat, mai apoi, de faptul că veneau beți la filmare, jucau jocuri ilegale de noroc, apelau la prostituate și au făcut orgii. Garland a mărturisit că și bărbați din echipa de producție s-au purtat într-un mod nepotrivit cu ea.

Citește și: Concepții care îți marchează negativ viața sexuală

Nu se știe dacă aceste povești sunt adevărate, dar este sigur că producătorii îi făceau injecții cu adrenalină pentru a rezista lungilor ore de filmare și că erau foarte stricți în ce privește greutatea ei. Trebuia să poarte un corset foarte strâmt, pentru a-i ascunde corpul în dezvoltare. Avea 16 ani la momentul filmării, dar trebuia să joace un copil de vârstă mai mică. Totodată, îi dădeau pastile pentru slăbit și o puneau să fumeze pentru a nu mai avea poftă de mâncare.

Hărțuirea sexuală de pe platourile de filmare. Maria Schneider, agresată de Marlon Brando chiar în timp ce filmau o scenă

Ultimul Tango la Paris conține una dintre cele mai oribile scene de sex din istoria cinematografului. Marlon Brando își forțează partenera să facă sex pe podea. Se pare că Maria Schneider a fost surprinsă de întorsătura pe care a luat-o filmarea care nu era în scenariul inițial. Regizorul Bernardo Bertolucci i-a dat indicații doar actorului, care a forțat-o și a bruscat-o. Chiar dacă scena de sex nu a fost reală, Schneider spune că s-a simțit violată și lacrimile care îi curgeau erau cât se poate de reale.

Hărțuirea sexuală de pe platourile de filmare. Maria Schneider, agresată de Marlon Brando chiar în timp ce filmau o scenăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Citește și: