Timp doar pentru tine

Închide ușa dormitorului, pune-ți muzica preferată și 10 minute stai relaxată. Nu-ți fie teamă. Cei mici aproape că nu-ți vor simți lipsa, mai ales dacă le pui un DVD cu desenele preferate. Doar așa vei putea lua iar totul de la început și vei rezolva „conflictele” dintre ei cu mult calm.

Prețuiește timpul liber

Profită de orele în care micuții sunt plecați. Asta nu înseamnă să începi să strângi după ei, să faci curat sau mâncare. Ai timp și pentru acestea. Pune-te pe primul loc. Cu siguranță ai nevoie de o scurtă pauză de la tot ce înseamnă treburi gospodă–rești. Așa că dă o fugă la cosmetică sau la cumpărături sau, pur și simplu, uită-te la filmul preferat.

Propune-le jocuri atractive

Trebuie să le atragi cumva atenția și să-i faci să fie mai puțin gălăgioși. Pentru asta, specia–liștii propun câteva jocuri prin care îi poți captiva și îi poți transforma în cei mai cuminți copii din lume: lego, jocurile cu cuburi, jocurile ce implică personaje dar și cele gen „Nu te supăra frate”.

Trage aer în piept

Sunt agitați, urlă, se bat și tu trebuie să fii întotdeauna arbitru? Înainte de a lua o decizie în ceea ce-i privește, numără până la zece, trage aer în piept, și abia după aceea, dă verdictul. Vei vedea cum reacția ta îi va pune și pe ei pe gânduri și, inevitabil, liniștea se va așterne în casa mai repede decât te așteptai.

Implică-i în activitățile gospodărești

Nu numai că vei avea parte de o zi specială și relaxantă, dar îi vei învăța pe micuți ce înseamnă cuvântul responsabilitate. Așadar îți recomandăm să pui în practică această idee. Copiii vor fi și ei mai mult decât încântați să îți dea o mână de ajutor.

Sursa foto: 123rf.com