Dacă tu ești singura care gătește în familie, s-ar putea să te simți obosită și să nu mai ai niciun chef de o astfel de activitate. Se spune că dragostea trece prin stomac. Poate l-ai cucerit cu o prăjitură bună. Poate el te-a scos în oraș la un restaurant romantic. Dar acele vremuri au trecut de mult.

De cele mai multe ori, gospodina gătește în familie

Gătitul a ajuns o corvoadă pe care ți-o asumi în exclusivitate tu. Și nu e singura. Mai ai de făcut curat, de spălat și câte și mai câte. Iar copiii tot la tine vin să îi ajuți la teme. Pe când domnul se relaxează cu o bere în față la televizor. Această stare de fapt nu are cum să nu te enerveze.

Cere ajutorul soțului

Nu ar trebui să muncești până la epuizare. Cere și ajutorul partenerului. Chiar dacă el e mai puțin priceput la acest capitol te poate ajuta. Iar sesiunile de gătit împreună pot fi chiar amuzante. Pe de altă parte, o femeie care gătește în familie face mult mai mult decât să asigure necesarul de mâncare al celor dragi. Ea pune și iubire în acea mâncare, arată că îi pasă de ei. Totodată, și soțul și copiii își pot arăta dragostea față de tine ajutându-te un pic. Pot strânge ei masa, spăla vasele sau chiar să-ți facă un masaj ca să te simți mai bine după ce ai muncit atât pentru familie.

O prejudecată: doar femeia gătește în familie

„Am întâlnit multe păreri preconcepute despre căsnicie. De exemplu, ideea că femeia să stea la Psihoterapeut Cristina Radulescu Ioncratiță, iar bărbatul „Doamne-ferește!” să gătească. Dar, dacă soția lucrează și aduce bani în casă, soțul poate să facă și el această treabă. Nu zice nimeni să gătească doar el, însă este necesar ca partenerii să se completeze reciproc. O părere care începe să piardă teren, dar încă își mai găsește adepți este că femeia nu trebuie să meargă la serviciu, locul ei este acasă. Dar, în societatea de azi, femeile sunt la fel de bine pregătite profesional (poate chiar mai bine) decât bărbații. Au drepturi egale și epoca femeilor casnice s-a cam dus.”

Dacă nu mai ai idei despre ce să gătești, intră aici pentru a găsi cele mai bune rețete!

Sursa foto: 123rf.com