Pentru a putea găsești partenerul potrivit, ar fi bine să-ți dai seama care sunt așteptările nerealiste care te fac nu poți avea o relație împlinită. În acel moment, ai vrea să ai un control mai mare decât ai putea asupra realității și asupra altei persoane. Este bine să avem standarde înalte, dar pentru noi înșine. Acestea ne motivează și ne ajută să ne atingem obiectivele. Totuși, dacă acestea sunt nerealiste în comparație cu abilitățile și capacitatea noastră, ne vor duce la depresie sigură.

Prea multe pretenții pot ține departe partenerul potrivit

Atunci când este vorba de a căuta partenerul potrivit, așteptările nerealiste pot fi un mod de a te proteja de un eșec. Adică: îți este teamă că ai putea fi rănită în dragoste, dacă lași garda jos. Dar tu ai pretenții atât de mari, încât nu există bărbat care să le îndeplinească. Așa că vei suferi, în cel mai rău caz, de singurătate, iar nu de inimă frântă. Ar fi bine să te cunoști mai bine și să reușești să discerni între pretenții întemeiate și așteptări nerealiste.

Alegerea partenerului de viață. Cele mai frecvente greșeli

Triază criteriile în alegerea partenerului potrivit

Imaginează-ți ce ai spune unui coleg sau prieten care ar avea ideile tale. De obicei, vei spune lucruri mai pertinente și mai rezonabile, dacă le aplici altcuiva. De exemplu, te gândești că nu ai voie să greșești niciodată, dar cu altul ești mai îngăduitoare. Și atunci când îți alegi partenerul potrivit, ai putea avea atitudinea că nu poți greși. Trebuie să te asiguri că el este acela și nu te înșeli, înainte să te ieși vreodată cu el. Dar fără să-l cunoști mai bine, nu poți ști. Și este normal să mai și greșești.

Încearcă să vezi dacă așteptarea pe care o ai de la partenerul potrivit te ajută. Acea calitate ar face ca relația voastră să fie mai bună sau nu? Dacă nu este ceva esențial, poți renunța la ea și să te concentrezi pe lucrurile care contează cu adevărat.

Citește și: Ce nu vor cere femeile înțelepte de la partenerii de viață

Sursa foto: 123rf.com