Flirtul ar putea fi definit ca un comportament prin care sugerezi că ești atrasă sexual de cineva și disponibilă. În momentul în care ai un partener, ar putea fi socotit ca trădare. Totuși, crede psihoterapeutul Tedy Creștin, ”există și un flirt inocent, în sensul că dacă flirtezi, nu te gândești că vrei să ai o aventură sau să te desparți de actualul partener. Este doar un mod de a-ți satisface și de a-ți demonstra că ești încă atrăgătoare”.

Flirtezi din nevoia de a te simți importantă

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”În noi există mereu nevoia de diversitate, de noutate, de a ne simți importanți, speciali, de recunoaștere. Sunt nevoi legitime, însă depinde de modalitatea prin care ni le satisfacem”, explică specialistul. Un flirt nevinovat măgulește. Satisface nevoia de apreciere, de nou, de inedit, de cunoaștere. Dacă totul este într-un cadru clar și nu se depășesc anumite limite, acesta poate să dea chiar sare și piper relației.

Când flirtul e periculos

Dacă acest comportament este unul periculos pentru un cuplu, depinde de la om la om și de la relație la relație. Pentru unii, flirtul este ceva greșit și nu ar trebui cu niciun chip să-l practici. Atunci când ești cu cineva, nu mai trebuie să te uiți în altă parte. Alții sunt mai relaxați și spun că, atâta timp cât nu se depășesc anumite limite este în regulă. Totuși, atunci când începe să provoace probleme, cel/cea care cochetează cu altcineva ar trebui să se oprească dacă își dorește să rămână cu iubita/iubitul actual. Ar trebui să-ți pui semne de întrebare dacă persoana respectivă se ascunde. Atunci e clar că se întrevede deja trădarea.

Citește și: