Filme de Craciun pe care să le vezi împreună cu familia: Hanul Melodiilor (1942)

La un han deschis doar în timpul Sărbătorilor de iarnă, doi parteneri de scenă – Jim Hardy, compozitor și interpret, și dansatorul Ted Hanover se luptă pentru dragostea unei femei. Amândoi sunt îndrăgostiți de frumoasa lor parteneră de scenă, Linda. Cine va învinge?

Filme de Crăciun pe care să le vezi împreună cu familia: Elful (2003)

Nu toți piticii lui Moș Crăciun sunt pitici… Este cazul lui Buddy, un copil de la orfelinat care se strecoară în sacul plin de jucării al lui Moș Crăciun și se trezește din întâmplare la Polul Nord! „Cariera” de spiriduș nu i se potrivește întru totul deorece el crește de trei ori mai mare decât un spiriduș normal, ajungând astfel precum Gulliver în Țara Piticilor. Atunci când își dă seama că nu se poate adapta în lumea spiridușilor, Buddy hotărăște să plece la New York pentru a-și găsi adevărata familie și să readucă sărbătoarea Crăciunului în conștiința celor ce nu vor să mai creadă în existența Moșului.

Povestea Crăciunului la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din București

Filme de Crăciun pe care să le vezi împreună cu familia: Poveste de Crăciun (1983)

A devenit un film clasic de vacanță și este prezentat de mai multe ori la televiziune. Ralphie Parker (9 ani) vrea un singur lucru de Crăciun: o pușcă cu aer comprimat Red Ryder. Dorința lui Ralphie este respinsă de mama sa și de toată familia.

Dimineața de Crăciun sosește și Ralphie este dezamăgit că nu a primit lucrul pe care și-l dorea cel mai mult. După ce se pare că toate cadourile au fost deschise, tatăl Ralphie, care este denumit pe parcursul filmului ca „Bătrânul”, îl sfătuiește pe Ralphie să se uite la un ultim cadou pe care l-a ascuns. Ralphie îl deschide și descoperă pușca Red Ryder mult visată. De aici, apar încurcăturile…

Filme de Crăciun pe care să le vezi împreună cu familia: Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)

Grinch (Jim Carrey) este o creatură ciudata, care urăște Crăciunul. Ar face orice ca să strice bucuria tuturor celor care iubesc această sărbătoare. Pentru a reuși, dă peste cap planurile și pregătirile pentru noaptea de Crăciun. Există totuși ceva care îl va îndupleca pe Grinch și îl poate face să-și de seama de cât de frumoasă poate fi aceasta sărbătoare.

Pentru cei mici, gasesti aici cele mai bune filme de Craciun pentru copii!

Filme de Crăciun pe care să le vezi împreună cu familia: Miracolul de pe strada 34 (1994)

Aceasta producție reia povestea filmului clasic cu acelasi nume din 1947. Doris Walker, director executiv al magazinului Marcy și fetița ei nu cred în Moș Crăciun. Oricum, Doris este desemnată să gasească un Moș Crăciun care să împartă daruri copiilor în magazin. Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care este convins că e chiar adevăratul Moș Crăciun.

Filme de Crăciun pe care să le vezi împreună cu familia: Viața e minunată (1946)

Chiar dacă este un film vechi alb negru, îți va încălzi sufletul de Sărbători. Este filmul ideal de văzut în perioada Crăciunului, dar și de câte ori simți că nimic în jurul tău nu mai are sens. Vei vedea povestea unui om greu pus la încercare, dar care va ieși triumfător. Vom învăța pe tot parcursul filmului că viața, deși este un drum lung și întortocheat, e minunată.

5 filme pe care ar trebui să le vezi împreună cu sora ta

Filme de Crăciun pe care să le vezi împreună cu familia: Singur acasă 1, 2 și 3

Chiar dacă l-am văzut deja de câteva ori, ”Singur acasă” rămâne un clasic de Sărbători, care ne amuză la fel de mult la fiecare vizionare. În fiecare film, un băiețel se găsește singur, uitat de familie de Crăciun și le face față cu ingeniozitate unor răufăcători.

Filme de Crăciun pe care să le vezi împreună cu familia Cum a furat Grinch CrăciunulSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi care sunt cele 7 arte frumoase și cum au apărut ele!

Îți recomandăm și topul celor mai frumoase filme pentru copii în limba română