Fiica ta vrea să devină fotomodel. Nu este singura. Unele dintre fetele care își doresc asta reușesc. dar oare este bine pentru ele și pentru dezvoltarea ei viitoare? Chiar dacă este vorba de o lume sclipitoare și de multe oportunități, răspunsul nu este în toate cazurile unul pozitiv.

Fiica ta vrea să devină fotomodel. Pericole în lumea modei

Fete de vârste foarte mici ajung pe podiumurile modei. La 13-14 ani poartă haine sexy. Fac călătorii în colțuri îndepărtate ale lumii. Merg la petreceri unde se bea alcool sau chiar se iau droguri. Sunt privite ca obiecte sexuale de bărbați care au de două-trei ori vârsta lor. Din cauza contractelor de modeling, nu pot ține pasul cu școala. La o vârstă la care încă sunt în creștere, trebuie să țină diete și să lucreze foarte multe ore.

Acestea ar fi, pe scurt, amenințările unei astfel de meserii. Lumea strălucitoare a manechinelor este plină de capcane și un părinte se gândește de mai multe ori dacă să-și lase copilul să facă așa ceva. Bineînțeles, există o mare atracție și numeroase beneficii, fără de care nimeni nu și-ar dori să facă așa ceva.

Fiica ta se îmbracă prea sexy. Ce e de făcut

Fiica ta vrea să devină fotomodel. O lași sau nu?

Psihoterapeut Cristina Radulescu IonPsihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu spune că nu poate da un sfat general valabil pentru toate situațiile. ”Depinde foarte mult de vârsta fetei, de modul în care abordează ea viața și responsabilitățile ce-i revin. Poți lua o decizie în funcție de cum s-a comportat până acum din punct devedere emoțional, școlar și social”. Dacă vezi că este conștiincioasă la învățătură, echilibrată psihic și pare suficient de matură, îți poți da acordul. Dacă nu, nu o refuza total, ci doar amână cu un an sau doi intrarea în lumea modei, până când va mai crește. ”Dacă fiica mea ar avea talent și asta și-ar dori să facă, aș susține-o necondiționat. M-aș asigura și că nu-și neglijează școala. Modelingul nu este o meserie pe care să o desfășori până la pensie. Ca urmare, este bine să ai un minim de studii, astfel încât să te poți reorienta atunci când faima își mai pierde din strălucire”, a mărturisit psihologul.

Citește și: