Soarele te face fericită? Se prea poate. Atunci când este frumos afară ne simțim mult mai bine, iar când plouă avem diverse stări de apatie.

Un studiu realizat recent de Universitatea Brigham Young a arătat că perioada dintre răsăritul soarelui și apusul soarelui influențează practic starea de spirit a tuturor – chiar mai mult decât factori precum temperatura, poluarea și ploaia.

Cercetătorii au investigat modul în care dispoziția cuiva este legată de vreme și de factorii aferenți.

Echipa a constatat că oamenii au raportat mai multe suferințe psihice atunci când zilele au fost mai scurte și a fost mai puțin soare, potrivit unui comunicat de presă de la BYU.

Fericirea este legată de lumina soarelui, susțin specialiștii

Rezultatele au arătat că durata luminii de zi a fost mai influentă în afectarea dispozițiilor oamenilor decât cantitatea de raze soare absorbită.

Aceste concluzii au fost atinse după ce cercetătorii au examinat datele meteorologice din stația meteo a Universității de Fizică și Astronomie și datele privind poluarea de la Agenția pentru Protecția Mediului din S.U.A.

De asemenea, au comparat vremea cu sănătatea mentală a pacienților la Centrul de Consiliere și Psihologie al Brigham Young.

„Aceasta este una din piesele surprinzătoare ale cercetării noastre”, a declarat autorul studiului Mark Beecher în comunicatul de presă.

Într-o zi ploioasă sau într-o zi mai poluată, oamenii presupun că vor fi mai stresați. Nu este chiar  întotdeauna așa.

Sunt multe persoane care se simt foarte bine atunci când plouă. Sunt mai romantici.

Recent, mai multe studii au încercat să afle efectul meteorologic asupra stării de spirit, dar mulți au revenit cu rezultate mixte.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto

Vezi şi orele corecte de stat la soare – cum ne protejăm de razele ultraviolete!