Femeile ajung mai greu la orgasm pentru că se concentrează mai mult pe emoții

”Din punct de vedere psihologic, există mai multe teorii, referitoare la anumite caracterisitic ale majorității masculine. Se spune despre bărbați că sunt orientați spre rezultat, performanță, simplificare în comparație cu majoritatea feminină orientată pe mai multe planuri și pe capacitatea de a procesa mai multe emoții simultan. Până la urmă, cel mai sexual organ este creierul, iar el este complex. De aceea, este diferit pentru fiecare în parte, chiar dacă există anumite caracteristici pentru majoritatea femeilor sau a bărbaților”, concluzionează psihoterapeutul.

Orgasmul este așa de ușor de obținut. Află cum!

Relația cu partenerul este importantă

Deci, pentru majoritatea femeilor este importantă relația emoțională cu partenerul. Pentru a ajunge la orgasm, trebuie să se simtă iubite și apreciate. Chiar dacă o femeie are o relație iubitoare cu partenerul, dacă în ziua respectivă s-au certat, acest lucru poate afecta viața sexuală. Totodată, femeile se lasă mai ușor copleșite de grijile zilnice. De aceea, dacă se gândesc în timpul actului sexual la aceste probleme, le este mai greu să ajungă la orgasm.

Femeile ajung mai greu la orgasm pentru că le afectează rutina și oboseala

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Orgasmul feminim este mai complex și dependent de mai mulți factori. Este de ajuns ca unul din ei sa fie absent, ca femeia să nu mai ajungă la orgasm. Până la urmă este normal, ca rutina, oboseala sau graba să afecteze atingerea punctului culminant. Totuși, asta nu înseamnă că nu există noi metode de variație, explorare, savurare pentru a readuce plăcerea. Pot să dau exemplul unui cuplu venit la terapie. Ea a a declarat „că nu mai este atrasă de partener ca la început, când simțea că este excitată imediat ce partenerul o mângâia”. Cu trecerea anilor, au observat că acest lucru nu mai este suficient. Partenera a înțeles, în primul rând, că este normal ceea ce se întâmpla. Cei doi au învățat și să-și exploreze fanteziile ascunse, să aibă un preludiu mai complex, să joace diferite roluri. Astfel, s-au întors la o viață sexuală împlinită.”

Citește și: