„Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei și să existe o zona în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie si de parteneri, de autoritatile locale si, de ce nu, de mass-media”, a spus Ministrul Educatiei, potrivit siteului portalinvatamant.ro.

Manualul de sport și de dirigenție, noi manuale obligatorii în programa școlară

Fără telefoanele mobile la orele de curs – o decizie care va fi discutată

Liviu Pop declară că va fi luată o decizie finală după dezbaterea amplă despre Regulamentul de organizare și functionare a învățământului preuniversitar unde se va decide alături de parteneri, părinți și elevi. Potrivit ministrului, telefoanele mobile ar urma să fie lăsate într-un loc special amenajat și securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.

Declarațiile ministrului cum că se va impune regula ” fără telefoane mobile la orele de curs ” au fost făcute miercuri, la Buzău, la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Cu această ocazie, Liviu Pop a reamintit și faptul că elevii nu vor mai fi nevoiți să stea de serviciu la intrarea în școli, aceștia fiind înlocuiți de cadrele didactice auxiliare și de cadrele nedidactice.

Citește și:

Telefonul mobil pentru copii. Este pregătit copilul tău să-i iei unul?