Soacra face regulile la voi în casă, joci cum cântă copiii şi mereu ceri învoire „de la împărăţie” pentru orice lucru mărunt? Cedezi o dată, cedezi de două ori şi, de la un punct, intră în scenă puterea obişnuinţei. Aceste compromisuri fac până la urmă mai mult rău decât bine.

Nu te resemna

Rupe lanţul slăbiciunilor şi învaţă să spui „nu” compromisurilor neplăcute. Nu te resemna cu gândul că, în definitiv, aceasta este situaţia în familia ta şi trebuie să mergi mai departe, strângând din dinţi. Pune piciorul în prag! Din cercul vicios ieşi doar cu voinţă şi încredere în forţele proprii.

Nu încerca să le faci tuturor pe plac

Nu te simţi prost pentru tot ceea ce faci. Astfel, rişti ca cei din jur să te considere o persoană slabă, pe care o pot coordona cum vor ei. Să luăm cazul soacrei: dacă ea îţi contestă calităţile de mamă, e veşnic nemulţumită de cum îţi creşti copiii şi mereu are de comentat, nu îţi bate prea tare capul cu ceea ce crede ea. În fond, ai toată libertatea să îţi educi copiii aşa cum doreşti.

Nu face compromisuri pentru că ești șantajată emoțional

Ai grijă la şantajul emoţional. Dacă mereu spui „da” la toate favorurile care ţi se cer, nu faci decât să înmulţeşti numărul de solicitări. Ei ştiu că, cu tine, ulciorul merge de multe ori la apă. Spre exemplu, în cazul copiilor, nu ceda compromisurilor pentru că pur şi simplu sunt „irezistibili”. Dacă ai impus deja nişte reguli, nu permite încălcarea lor. Data viitoare, vor miza pe ideea că figura o să ţină din nou. Aşadar, fi diplomată, dar hotărâtă şi impune-ţi mereu punctul de vedere.

Sursa foto: 123rf.com