Ar fi bine să înțelegi, în primul rând, că relațiile nu sunt tot timpul fericite. Este de la sine înțeles că vor fi și momente bune, dar și altele mai puțin bune. Uneori, atunci când nimic nu pare să nu mai funcționeze te gândești dacă să te desparți de el. Și de ce să nu pleci, dacă nu te face fericită?

Părere greșită despre dragoste

Ideea că trebuie să te desparți de el dacă nu te face fericită, vine dintr-o neînțelegere a ceea ce înseamnă dragoste și relații, în general. Nu este neapărat vina ta. Tot ceea ce ai auzit și văzut până acum ți-a creat o părere greșită despre iubire. Mulți cred că atunci când întâlnești persoana predestinată ție, atunci vei trăi cu el fericită până la adânci bătrânețe. Nu mai trebuie să contribui la relație sau să faci nimic. Totul va veni de la sine.

Michelle Obama dă sfaturi femeilor pentru a avea căsnicie fericită

Nu el trebuie să te facă fericită

Multe femei cred că iubitul trebuie să te facă fericită. Dacă ești nefericită, tot vina lui este. Acesta este un neadevăr. Tu ești responsabilă pentru bună starea ta sufletească. O relație împlinită și un partener iubitor pot contribui la această stare de bine, dar tu ești cea care răspunzi, în final, pentru tine însăți. Poți găsi lucruri de care să te bucuri, chiar atunci când treci prin necazuri. Pe de altă parte, există persoane care sunt nefericite fără să aibă prea mari probleme în viață.

Când nu mai trebuie să-ți pui întrebări

Nu vorbim aici de relațiile abuzive, de violența conjugală, care nu trebuie tolerate. Mai există și cazuri în care sunt femei care, din diverse motive, sunt profund nefericite într-o relație. Nu ar trebui să rămână în acea situație. Dacă este vorba de abuz fizic sau psihic, dacă este manipulator, nu te respectă, atunci nu ar trebui să te mai întrebi mult timp dacă rămâi sau nu cu el. Nu mai se pune întrebarea dacă te face sau nu fericită, ci dacă ești în siguranță alături de el.

Citește și:

Ce te face cu adevărat fericită! Alege o imagine și descoperă ce spune despre personalitatea ta

4 semne că relația merge spre despărțire

De ce despărțirea amiabilă e aproape imposibilă

Sursa foto: 123rf.com