Uneori, ne dorim schimbarea la partenerul nostru, alteori, el ne suprinde prin schimbări negative, nu prin îmbunătățirea pe care o așteptam. Alteori, trebuie să trecem împreună prin transformări pe care ni le impun condițiile de viață. Se întâmplă să ne schimbăm locul de muncă, stilul de viață, dar și modul în care percepem lumea, felul în care iubim, valorile în care credem. Uneori, amândoi trec prin această schimbare, alteori doar unul. Și atunci apar conflicte. Dar stă în puterea noastră să menținem echilibrul relației.

Problemă: După schimbarea locului de muncă, suntem foarte departe fizic unul de celălalt

i ajuns să lucrați în orașe sau chiar în țări diferite. Sau doar ai de mers două ore până la serviciu, așa că ajungi acasă și nu mai vrei decât să dormi. Relația voastră a ajuns una de week-end sau de vacanță?

Soluție: Discutați despre cum puteți petrece mai mult timp împreună

Faptul că munciți mult sau/și petreci mult timp pe drum poate fi un motiv pentru a nu mai petrece timp împreună. Uneori, dacă lucrezi în alt oraș, ești prea obosită să mai vii acasă pentru week end. Ce să mai vorbim de lucrul în străinătate care, pentru mulți înseamnă să spună adio vieții de cuplu. Uneori, familiile se destramă din această cauză. Încercați să stabiliți un orar de întâlniri. Chiar dacă pare prea formal, este bine să planificați din timp. Vorbiți cât de des la telefon sau pe internet dacă distanța care vă desparte este mare. Ori chiar dacă schimbarea locului de muncă nu presupune o distanță mai mare între voi, stresul generat poate să facă să apară probleme între voi. Încearcă să-ți înțelegi partenerul sau cere-i lui să fie mai îngăduitor cu tine dacă tu ești cea care are un job nou. Și din nou, nu uitați să ieșiți împreună. Invită-l la ”întâlniri” ca atunci când nu stăteați împreună. Mergeți la film, în parc, la teatru etc. doar voi doi.

Sursa foto: 123rf.com / Andres Rodriguez