Ce îi exasperează pe bărbați la soțiile lor: stau prea mult la cumpărături

În opinia psihoterapetului Tedy Creștin, pe majoritatea bărbaților îi exasperează ca soția ”să stea prea mult la cumpărături sau să ia prea multe articole, pentru că este în căutarea perfecțiunii. Uneori, bietul de el este târât ore întregi prin diverse magazine. Asistă sau, de multe ori, contribuie la cheltuirea unor sume importante, în condițiile în care oricum dulapurile sunt deja pline.

Ce îi exasperează pe bărbați la soțiile lor: nu le lasă timp de ieșit la bere cu băieții

O altă problemă sunt femeile care își sufocă soțul cu afecțiunea și nu îi lasă timp pentru viața personală proprie, serviciu sau hobby-uri sale”. De multe ori, suntem sfătuite că trebuie să părem neajutorate pentru a plăcea și pentru a da senzația că trebuie să fim salvate. Totuși, ”bărbaților nu le plac nici femeile hiperemoționale și prea gingașe, care cer tot timpul să fie asistate”, ne contrazice psihoterapeutul. Pe lista comportamentelor care nu sunt de dorit mai este gelozia fără logică, din cauza ”iubirii puternice” pe care i-o porți.

Cum afli ce îl exasperează pe partenerul tău

Întotdeauna este bine să asculți și părerea celuilalt. Suntem diferiți. Deci, nu tot ceea ce ne place nouă sau considerăm că îi va plăcea și partenerului este conform cu realitatea. Este bine să observi mimica și reacțiile lui. Dacă vezi că este deranjat, este bine să discuți și să clarifici care este problema, cât mai concret”, spune specialistul.

Cele mai ciudate diferențe dintre bărbați și femei!

Cum poți să te înțelegi mai bine cu el

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Într-un cuplu sunt două persoane și este întotdeauna util să observi cum se simte celălalt, să comunici deschis cu el. Nu pune întrebări doar de complezență sau care conțin deja răspunsul. Nu-l grăbi și ascultă-l cu atenție. Dacă vei conștientiza ce îl deranjează, poți lucra să-ți schimbi acele obiceiuri. Vei vedea care îl supără cel mai tare pe soțul tău și ce poate tolera. De exemplu, sunt unii bărbați care suportă o întârziere ușoară, dacă în acel timp pot sta pe site-uri de socializare fără să fie bătuți la cap cu întrebări și păreri.

 

 

Citește și: Cum îi spui ce nu-ți place la partenerul tău

Sursa foto: 123rf.com