Ești căsătorită, dar iubești pe altcineva… Ce să faci? Se întâmplă foarte rar ca ”aventura unuia dintre parteneri să readucă liniștea și fericirea în cuplu”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu care povestește că a ”întâlnit la cabinet persoane care, după ce au avut ocazia să-și compare soțul sau soția, au realizat că acasă e mult mai bine și asta a revitalizat căsnicia”. Dar, avertizează specialistul, ”de obicei, nu se întâmplă așa”.

Citește și: Căsătorită, dar însărcinată cu un alt bărbat

Ești căsătorită, dar iubești pe altcineva. Infidelitatea poate fi un motiv de divorț

”Infidelitatea este una dintre cauzele cele mai întâlnite motive care duc la divorț. Totodată, este și unul al lipsei de asumare a unei căsnicii, adică multe cupluri nu se căsătoresc de teama infidelității celuilalt. Trădarea este una dintre cele patru răni care ne marchează profund. Celelalte sunt abandonul, umilirea și nedreptatea”, spune Cristina.

Ești căsătorită, dar iubești pe altcineva. Înseamnă că ”rezervorul de afecțiune” este gol

”Atracția sexuală față de o altă persoană atrage atenția că rezervorul de afecțiune este aproape gol și are nevoie de atenție”, spune psihoterapeutul. ”A da curs unei situații de acest gen, denotă slăbiciune și lipsă de respect față de propria persoană, dar și față de soț sau soție. Dacă urmezi această slăbiciune emoțională, înseamnă că-ți asumi sfârșitul căsniciei. Orice ar fi, mai devreme sau mai târziu se va afla și este foarte posibil ca el să nu mai vrea să rămână lângă tine”.

Citește și: Oare ai fi mai fericită cu altcineva?

Ești căsătorită, dar iubești pe altcineva. În relația actuală este ceva în neregulă

Nici nu te poți preface că nu s-a întâmplat nimic. Ceea ce simți arată că este ceva în neregulă cu relația ta actuală. Soluția cea mai bună ar fi să vezi ce anume este și cum s-ar putea rezolva. În același timp, nu fi prea dură cu tine însăți. Nu este cazul să te simți vinovată pentru ceea ce gândești. Nu poți controla ceea ce simți, dar îți poți controla acțiunile. Poți să le îndrepți către ceva constructiv. Este bine să-ți analizezi căsnicia și să vezi ce nu funcționează și ce ar mai putea fi îmbunătățit. Poți să-ți implici și soțul în acest demers. Bineînțeles, nu îi vei spune de la ce ai pornit, ci vei reda într-un mod cât mai pașnic, ceea ce ați putea schimba în bine.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com