Nu ești căsătorită cu bărbatul potrivit? Ar fi bine să te gândești care au fost motivele pentru care ai acceptat să fii cu el, de ce te-ai îndrăgostit și ce te-a făcut să dorești să-i fii alături pe viață. ”Din moment ce au hotărât să se căsătorească, se presupune că au reflectat înainte dacă celălalt este sau nu persoana potrivită”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: Ești căsătorită, dar visezi la o dragoste mare…

Nu ești căsătorită cu bărbatul potrivit. Clarifică-ți gândurile

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Nu știu dacă există un motiv solid sau mai puțin întemeiat de a face afirmația că nu este cine ar trebui, pentru că persoanele diferă. Ceea ce este important pentru unul, nu pare atât de însemnat pentru altul”, concluzionează specialistul. Sigur, ”este important ca femeia care-și dă seama că nu s-a căsătorit cu bărbatul potrivit să reflecteze asupra problemelor din căsnicie. Ar fi bine să pună pe hârtie care sunt motivele pentru care gândește așa, care sunt așteptările ei, care sunt concepțiile ei despre lume și viață etc. Îi va fi de ajutor să reflecteze la cum au fost lucrurile, de ce a crezut că este persoana ideală, de ce s-a căsătorit cu el și ce a nemulțumit-o pe parcurs, să se gândească ce caută, de fapt, într-o relație, ce își dorește etc.”

Citește și: Ești căsătorită, dar iubești pe altcineva…

Nu ești căsătorită cu bărbatul potrivit. Renunță la așteptările nerealiste

Se mai poate întâmpla să ai așeptări nerealiste. Acestea ne conduc către un eșec sigur pentru că atunci când noi nu ne ridicăm la înălțimea lor sau persoana iubită nu le îndeplinește ajungem la concluzia falsă că relația nu poate funcționa. Apar sentimentele negative și facem lucruri pe care le vom regreta mai târziu. Poți gândi ceva de genul ”într-o căsnicie reușită nu există certuri”. Atunci pui ștacheta la o înălțime imposibil de atins. Nu te aștepta nici la perfecțiune. Nu există oameni perfecți, în teorie știi asta. Totodată, dacă el chiar s-a schimbat total după căsătorie, dacă a devenit violent sau dependent de alcool sau droguri, ar fi bine să te pui la adăpost de anumite manifestări care te-ar putea pune în pericol.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com