În primul rând, felicitări. Dacă recunoști cu mâna pe inimă că el este un soț și un tată minunat, ești printre puținele femei care are o căsnicie fericită. Dacă tu și soțul sunteți și cei mai buni prieteni, nu poți decât să te bucuri, chiar dacă nu e bun la pat. Problema sexuală, dacă este o situație care a apărut în timp, nu ar trebui să-ți faci prea multe griji. Este ceva normal și, în multe cazuri, tratabil.

Comunicarea e cheia schimbării

”De-a lungul vieții fiecăruia dintre noi, libidoul înregistrează creșteri și descreșteri. Există multe Psihoterapeut Cristina Radulescu Ioncauze: medicale, vârsta, stresul etc. Chiar și în cursul unei luni există o dezvoltare și o diminuare a apetitului sexual. În plus, și tu poți să redresezi situația. Fiecare femeie știe ce îl aprinde pe soțul ei și îi rămâne doar disponibilitatea de a încerca”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Atunci când poți să spui că întotdeauna nu a fost bun la pat, este foarte posibil ca tu să nu fi fost total sinceră cu el despre ceea ce te nemulțumește. Poate te-ai gândit că așa îi protejezi egoul soțului. Dar cum ai putea schimba ceva, dacă nu vorbești despre ce nu este în regulă? Ar fi bine să-i spui într-un mod delicat ceea ce ți-ai dori ca să te simți bine. Apelează la metoda ”sendvici”, întâi îi declari ce apreciezi la el. Apoi, îi adresezi problema, pentru a încheia cu ceva pozitiv.

Ce să faci ca să-ți îmbunătățești viața sexuală

Ai grijă cum îi spui că nu e bun la pat

Puteți chiar să recunoașteți amândoi că relația voastră sexuală nu este chiar punctul forte al vostru, dar că aveți o căsnicie bună. Este bine dacă vă face plăcere să petreceți timp unul cu celălalt, să vorbiți, vă ajutați foarte mult. Dacă ați rezolva și această problemă, satisfacția ar crește. Critica poate fi constructivă doar dacă oferi alternative. Spune-i specific ce ți-ai dori și ce ți-ar plăcea să faceți. Nu-i oferi aceste informații ca și cum ai ține un curs, ci fii cât mai senzuală. Astfel, exprimarea dorințelor ar putea deveni o parte incitantă a ritualului vostru. Este important și să-i arăți că îți place atunci când el îți îndeplinește dorința. Un răspuns pozitiv îl face să se simtă mai sigur pe sine însuși. În afara dormitorului, continuă să-i arăți prețuirea și aprecierea pentru ceea ce face.

Citește și: De ce nu ai o viață sexuală împlinită

Află din dicționarul medical de ce apare scăderea apetitului sexual la bărbaţi

Sursa foto: 123rf.com