Este normal să existe certuri în cuplu. Cu cât partenerii sunt mai deosebiți unul de celălalt, cu atât disputele sunt mai mari, mai dese și par ireconciliabile”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. Ceea ce contează este modul în care tratați aceste obstacole. Secretul unei vieți fericite în doi constă în arta de a rezolva conflictele, nu din negarea sau evitarea lor.

Citește și: Lidia Buble vorbește pentru prima dată despre certurile cu Răzvan

Este normal să existe certuri în cuplu. Când e nevoie de psiholog

”Dacă divergențele se rezolvă prin discuții amiabile, atunci relația este pe drumul cel bun. Totodată, este important ca fiecare să se simtă înțeles, ascultat și acceptat. Dacă rămân resentimente, frustrări, ranchiună, complexe de inferioritate, furie, invidie, gelozie, tristețe, acestea se vor acumula în timp. Cel afectat va izbucni, mai devreme sau mai târziu”, spune psihoterapeutul.

Citește și: Formau unul dintre cele mai longevive cupluri celebre, dar lucrurile s-au deteriorat. Cindy Crawford divorțează?

Este normal să existe certuri în cuplu. Când nu poți împiedica despărțirea

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Sigur, există teama de despărțire. Unii și-ar dori să rămână împreună, chiar dacă nu funcționează, din diverse motive: anumite avantaje, puterea obișnuinței sau, pur și simplu, teama de necunoscut. Dar o relație care se menține doar din aceste motive este una nefericită pentru ambii parteneri. Atunci când există mari diferențe de valori, concepții despre lume și viață, scopuri și priorități, atunci este mai bine ca soții să apeleze la un specialist. Acesta îi va ghida printr-un proces de terapie de cuplu. Apoi, ei pot descoperi dacă pot rămâne împreună și care sunt mecanismele prin care pot gestiona conflictele dintre ei.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com