Ce este kendama. De unde provine

Originea jocului kendama este disputată. Se pare că exista un joc similar în Franța secolului al XVI-lea și se numea bilboquet. Jucăria a ajuns pe la sfârșitul anilor 1700 în Japonia. Inițial, kendama a fost adopta ca un joc practicat de adulți atunci când consumă băuturi alcoolice. Jucătorul care făcea greșeli era obligat să bea mai mult.

La începutul secolului XX, jucăria avea deja forma actuală, cu două cupe. Se numea mingea itsugetsu. În traducere, înseamnă ”mingea soarelui și a lunii”. De-a lungul timpului, a mai suportat diverse modificări. Orașul Hatsukaichi din prefectura Hiroshima este considerat locul de naștere al Kendamei moderne japoneze. La ora actuală, există și un model standard pentru competiții, o asoociație Kendama care stabilește regulile jocului și competiții internaționale.

5 idei de jocuri pentru copilul tău

Ce este kendama pentru jucătorii împătimiți și nu doar pentru ei

În prezent, kendama a ajuns populară în multe părți ale lumii, dar a rămas foarte iubită în Japonia. Aici există concursuri naționale de kendama. Jucătorii cei mai buni trebuie să arate pe lângă îndemânare, stăruință, răbdare și hotărâre. Ca urmare, angajatorii se bucură să aibă printre candidați jucători buni de kendama și poate reprezenta un atu la angajare. Kendama este folosită și pentru a testa brațele roboților în ce privește acuratețea mișcărilor, agilitatea și capacitatea de a căpăta experiență.

Cum se joacă kendama

Pare simplu să joci kendama. Ții jucăria și o balansezi în așa fel încât mingea să intre într-una din cele două cupe. Una este mai mare și este mai ușor de punctat, cealaltă este mai mică și necesită mai multă îndemânare pentru a o nimeri. Dar, pentru jucătorii împătimiți, acesta este doar începutul. Există mișcări și trucuri avansate care includ balansare pe segmente, jonglări și prinderi repetate. Există chiar o listă anumite trucuri pe care trebuie să le faci pentru a putea trece la un alt nivel în competițiile internaționale.

Urmărește acest clip și vei fi uimită de ce trucuri pot face jucătorii de kendama ”profesioniști”

https://www.youtube.com/watch?v=iFiiXkonsXY

Citește și: Jocuri care cresc inteligența copiilor

Sursa foto: 123rf.com