În primul rând, ar trebui să știi de ce nu vrea el să plece de acasă. Motivațiile pot fi multe”, remarcă psihoterapeutul Tedy Creștin, ”de la comoditate, obișnuință, atașament față de părinți, lipsa resurselor financiare, dorința de a nu intra în conflict cu bătrânii, etc.”

Ideal ar fi să locuiți singuri

În mod normal, un cuplu tânăr ar fi mai bine să stea separat de părinți sau alte rude și să-și trăiască propria viață”, spune specialistul. Dacă soțul tău ține morțiș să locuiți cu socrii, ”ar fi bine să identifici cauzele pentru care el refuză să vă mutați. Dacă relația voastră este consolidată suficient, puteți lucra împreună pentru a înlătura argumentele lui de a rămâne. Poți propune o mutare provizorie de câteva luni în alt loc, poate chiar unul apropiat. Veți vedea cum vă descurcați acolo. Dar este important să luați împreună această decizie. Întreabă-l cum vede el problema și discutați astfel încât să găsiți o soluție comună care să convină amândurora. Dacă iei decizia doar de capul tău, mai mult ca sigur că o va sabota.”

Mici trucuri pentru a-l convinge să vă mutați

Dacă este o problemă financiară, ar fi bine să începeți să faceți economii. Poate că nu veți reuși să cumpărați cu banii jos un apartament, dar vă veți da seama în câteva luni dacă vă puteți permite să plătiți o rată sau o chirie. Iar banii strânși astfel vă vor ajuta să aveți un start bun. ”Dacă este vorba de comoditate, puteți găsi o casă în apropiere, astfel încât să fie aproape de ei. Dacă este o dependență de părinți, atunci ar fi bine să apelați la ajutorul unui specialist, care ar putea ajuta cuplul în procesul de maturizare”, spune Tedy Creștin care vă mai sfătuiește pe amândoi să vă implicați în activități care să nu implice și contactul cu socrii, cum ar fi relația cu prieteni, alte rude, cunoștințe sau pur și simplu activități în doi. Astfel, ați consolida legătura dintre voi.

Socrii pot fi aliații tăi

Este important îți atragi ca aliați persoanele implicate indirect în această decizie, în principal socrii. Discută cu ei înainte. Dacă ei se împotrivesc, problema este și mai complicată. Însă cu răbdare, prin comunicare, cu compromisuri, se pot găsi soluții de comun acord. Până la urmă și ei pot fi de acord locuiască foarte aproape de voi, însă separat. Și ei, la rândul lor, când s-au maturizat au locuit separat și au „tăiat” cordonul ombilical care îi lega de proprii părinți. Este o treapta normală în procesul de maturizare. ”Apariția unui copil, ar grăbi transformarea lui în adult și ar pune presiune pe el pentru asumarea mai multor responsabilități. Atunci, o mare parte din energie ar fi concentrată pe bebeluș, și nu pe socri”, spune psihoterapeutul.

Dificultăți în procesul de maturizare

”Dacă socrii sunt de acord și își doresc ca voi să vă mutați de la ei, înseamnă că este mai mult o problemă de maturizare a soțului. Fără -l critici, te poți „alia” cu ei. Încurajează-l pe soțul șovăitor încerce o separare, cu promisiunea puteți veni înapoi dacă apar probleme foarte mari. Pentru început, ați putea veni în fiecare seară o oră la socri, pentru a nu se îndepărta dintr-o dată foarte mult. Este util ca sa fie consultat și un specialist, dacă soțul prezintă un atașament prea puternic (patologic chiar) față de unul sau ambii părinți. Este un semn există încă dificultăți în procesul de maturizare. Însă este ceva la care se poate lucra.”

Citește și:

Dă vina pe tine pentru problemele lui? Iată ce trebuie să faci!

De ce se divorțează mai ușor în ziua de azi

Sursa foto: Copyright: maxriesgo / 123RF Stock Photo