Chiar dacă acele femei nu sunt prezente fizic, invocarea lor le face parcă să se interpună între voi. Și atunci e foarte greu să dezvolți relația actuală. Faptul că el nu este mulțumit nu are neapărat legătură cu trecutul, ci s-ar putea să fie un simptom al unei probleme din relația voastră.

Când mai sunt speranțe

”Dar dacă el, totuși, ține sincer la tine, te apreciază și te respectă, însă crede că prin comparație și reproșuri te va motiva și impulsiona să-ți îmbunătățești anumite aspecte, atunci există speranță că l-ai putea lămuri și va înțelege că nu este calea potrivită de a obține rezultate bune”. Mai există și varianta în care ai de-a face cu un nostalgic incurabil. Întotdeauna înfrumusețează trecutul și îl regretă. Dar, dacă el nu reușește să-și lămurească sentimentele și să trăiască în prezent, nu vei ajunge să fii prețuită de el decât atunci când vă veți despărți.

Cum să iei o hotărâre

”Cel mai bine este să clarifici împreună cu partenerul ce așteptări are el de la fosta și de la actuala prietenă. Uneori, el poate mima nehotărârea, însă nonconștientul lui a decis. Alteori, poate fi atras și de anumite trăsături și de la una, și de la alta. Mintea se joacă mereu cu ipoteze, aranjamente, soluții și scuze care să justifice totul. Terapia de cuplu îi poate face pe cei doi să vadă ce merge și ce nu merge în relația lor. Vor hotărî dacă își mai doresc în acest moment să rămână împreună sau nu. Este mai bine ca el să-și lămurească acum natura legăturii cu „fosta” indiferent de rezultate, decât să continue o relație în ambiguitate și să se mintă că este funcțională și fericită.”

Sursa foto: 123rf.com