Nu ar fi de dorit să alegi una din tradiții în defavoarea celeilalte. Chiar și atunci când unul a dorit să se convertească la religia celuilalt, rămâne familia extinsă. Cum să îi mulțumești pe toți?

Respectă tradiția celuilalt

Este bine să te apropii și să cunoști tradiția celuilalt. Poate pare destul de apropiată de a ta sau este la kilometri distanță. Poți găsi lucruri interesante. Cel mai important este să nu critici, ci să observi și să înveți. Chiar și așa, rămân probleme foarte concrete: când și unde sărbătoriți?

Fii diplomată

Dacă pică în date diferite, poți celebra de fiecare dată în parte. În acest caz, ar putea fi ceva probleme dacă unul din voi ține Postul Paștelui, pe când celălalt mănâncă deja ouă roșii. Dacă ține neapărat, poate continua postul, dar participa la mesele de familie și îl poate însoți pe celălalt la biserică de Înviere. Copiii se pot bucura că iepurașul vine de două ori. Bineînțeles, pentru tine va fi mai greu cu pregătirile, dar, tocmai de aceea, poți cere ajutorul soțului. O altă idee ar fi o vizită la socrii. S-ar bucura să vă aibă alături, iar tu nu te vei mai obosi să pregătești un ospăț în toată regula de două ori.