Dacă ești în această situație, psihologul Cristina Ion-Rădulescu te învață cum poți „dezamorsa bomba” nervilor lui. Dar dacă este violent și te pune în pericol, este mai bine să te gândești bine pentru că există puține șanse ca purtarea lui să se îmbunătățească fără ajutor specializat.

De ce se poartă așa

În primul rând, ar trebui să știi ce-l stârnește, ce-l enervează cu adevărat. Ceea ce spune el că îl cristina radulescu-ion psiholognemulțumește s-ar putea să fie doar un pretext. Ar trebui să-ți dai seama ce este în spatele replicilor lui acide. De cele mai multe ori, s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu tine, chiar dacă tu ești cea pe care își varsă nervii. „Agresivitatea ocazională poate avea cauze care pornesc de la nemulțumirea de sine însuși în plan personal sau în plan profesional – de la necazuri sau încurcături financiare până la furie îndreptată împotriva partenerei, în care el consideră că ea este de vină pentru criza lui”, spune specialistul.

Încearcă să-l înțelegi

Ajută-l să explice ceea ce simte și de ce. Arată-i că-l înțelegi. Ar putea avea probleme la serviciu sau se simte complexat și de aceea îți face crize de gelozie. Poate tu câștigi mai bine sau îl faci să nu se simtă prețuit. În cele mai multe cazuri, cei care se poartă așa se simt mai prejos de alți bărbați și vor ca măcar acasă să se simtă importanți. Dacă acesta este cazul, poți să îi arăți că îl prețuiești, dar trebuie să îi spui clar că izbucnirile de violență nu îi fac cinste. În schimb, laudă-i calitățile de câte ori ai ocazia atunci când este calm.

Sursa foto: 123rf.com