Multe femei sunt străine de conceptul de duș vaginal. Acesta este spălarea sau curățarea vaginului cu apă sau alte amestecuri de fluide.

Probabil că vă gândiți că este bine pentru igiena personală, dar realitatea este un pic altfel. Medicii vă recomandă să nu vă spălați în vagin.

Dușul vaginal poate duce la multe probleme de sănătate, inclusiv la probleme în a rămâne însărcinată.

Dușul intim este legat de infecțiile vaginale și cele cu transmitere sexuală (ITS).

Depresia la copii – 21 de simptome pe care trebuie să le iei în seamă

Dușul vaginal în timpul sarcinii nu este indicat

Poate face cale liberă unor probleme neplăcute precum

– Vaginita bacteriană (BV), care este o infecție în vagin. Femeile care fac adesea (o dată pe săptămână) au de cinci ori mai multe șanse de a dezvolta BV

– Boala inflamatorie pelvină, o infecție în organele reproducătoare care este adesea cauzată de o ITS

– Probleme în timpul sarcinii, inclusiv nașterea prematură și sarcina ectopică

– ITS, inclusiv HIV

– Iritație vaginală sau uscăciune.

Dușul intim poate schimba echilibrul natural al bacteriilor vaginale care trăiesc în vagin și perturbă aciditatea normală.

Un vagin sănătos are atât bacterii bune cât și dăunătoare. Acest echilibru al bacteriilor ajută la menținerea unui mediu acid.

Mediul acid protejează vaginul de infecții și iritații. Dușul poate întrerupe acest echilibru conducând la probleme cum ar fi infecțiile.

Atunci când aveți deja o infecție aceasta ar putea duce la infecții în ovare sau trompele uterine. Acest lucru poate duce la o boală inflamatorie pelviană, care este gravă.

Prin urmare, poate dăuna grav sănătății vaginale și poate duce la complicații sexuale și uterine grave.

În plus, este o concepție greșită că dușul poate preveni infecțiile vaginale și ITS.

Adevărul este că dușul poate stimula bacteriile proaste și poate duce la mai multe infecții și dacă observați orice miros sau mâncărime în vagin, este mai bine să vedeți imediat un medic.

Nu vă spălați înainte de a vă vedea medicul, deoarece acest lucru poate face dificil pentru el să localizeze și să diagnosticheze infecția.

Dușul vaginal este absolut inutil. Nu este o modalitate de a vă curăța vaginul

Corpul tău are propria protecție naturală pentru vagin și curăță în mod regulat și elimină materialul nedorit din vagin prin producerea de mucus alb.

Nu aveți nevoie de măsuri suplimentare pentru a menține vaginul curat și sănătos.

Hernia ombilicală la copii – cauze și simptome

Dușul vaginal în timpul sarcinii nu este indicat. Iată de ce

Poate avea efecte negative grave asupra femeilor însărcinate, după cum urmează

1. Probleme în a rămâne însărcinată

Cercetările sugerează că dușul intim după sex nu are niciun impact asupra șansei de a rămâne însărcinată.

Dușul intim a fost asociat cu o incidență mai mare a sarcinii ectopice. Aceasta înseamnă că probabilitatea de a concepe este redusă.

Multe femei le transmit medicilor lor că au întreprins această activitate din motive igienice.

Cu toate acestea, una dintre numeroasele probleme asociate este că are un impact semnificativ atât asupra bacteriilor benefice, cât și asupra celor bacteriene dăunătoare din zona vaginală.

Studiile sugerează că femeile care au făcut duș intim cel puțin o dată pe lună au avut probleme în a rămâne gravide.

Acets tip de duș perturbă procesul natural al vaginului și al organelor conexe, ceea ce face dificil pentru organism să-și atingă nivelurile optime.

Dacă întrerupeți echilibrul natural și funcționarea sistemului reproducător, sunteți obligată să vă confruntați cu repercusiuni.

2. Ar putea afecta fertilitatea

Așa cum am menționat anterior, curățarea perturbă echilibrul natural al bacteriilor din vagin.

Multe femei folosesc produse diferite pentru zona intimă, de la loțiuni până la lichidele de uz casnic, cum ar fi oțet și bicarbonat de sodiu.

În timp ce dușul vă poate da un sentiment general de curățenie și igienă, afectează echilibrul natural al pH-ului vaginului.

Acest lucru poate promova formarea diferitelor infecții fungice și bacteriene în vagin, din moment ce ștergeți bacteriile bune prezente acolo.

Mai mult, curățarea implică introducerea unei doze lungi în vagin pentru a-l curăța.

Aceasta va împinge bacteriile prezente din interiorul vaginului în corpul vostru. Acestea ar putea ajunge la tuburile sau ovarele vaginale și pot duce la infecții și complicații.

Armurariul în sarcină – 11 beneficii pe care ți le oferă planta

Acest lucru va afecta cu siguranță abilitatea ta de a concepe, precum și de a afecta sarcina curentă, daca treceți prin una. Poate duce la sarcina ectopică.

O sarcină ectopică se întâmplă atunci când un ovul fertilizat se atașează într-un alt loc decât în ​​interiorul uterului.

Aproape toate sarcinile ectopice apar în eprubeta uterină și sunt astfel numite uneori sarcini tubare.

Tuburile uterine nu sunt concepute pentru a menține un embrion în creștere, astfel, ovulul fertilizat într-o sarcină tubară nu se poate dezvolta corespunzător și trebuie tratat.

Unul dintre motivele pentru care ar putea produce o sarcină ectopică este o infecție sau o inflamație a tuburilor uterine.

Dușul poate și provoacă diverse infecții, atât la nivelul ovarelor, cât și al trompelor uterine. Prin urmare, dușul ar putea duce la o sarcină ectopică.

Dusă în mod regulat poate duce la infecții interne. Una sau mai multe infecții induse de duș pot duce la deteriorarea permanentă a trompelor uterine și, prin urmare, la o sarcină ectopică.

Sarcina ectopică apare la 1 din 5 femei. O sarcină ectopică vă poate afecta, de asemenea, șansele de a rămâne însărcinată în viitor.

3. Risc de naștere prematură

Dușul intim crește riscul de naștere mai devreme de data scadentă.

Un studiu efectuat la peste 500 de femei a constatat că femeile care fac duș intim cel puțin o dată pe lună au mai multe șanse să nască mai devreme.

Nașterea prematură poate fi o amenințare potențial periculoasă pentru ambii, mama și copilul. Copiii prematuri sunt, de asemenea, mai predispuși la infecții, deformări și boli amenințătoare de viață.

4. Vaginoză bacteriană și infecții asociate

Unele femei nu au simptome cu vaginită bacteriană, dar altele au o secreție vaginală subțire, gri-albă și un miros de pește.

Igiena intimă internă este necesară? Vezi unde greșești

Riscul endometritei

O infecție în uter, este intensificată dacă aveți vaginită bacteriană recurentă.

Se poate întâmpla în timpul sau după naștere, ceea ce crește foarte mult riscul complicațiilor atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Infecția intra-amniotică

O infecție a lichidului amniotic, a placentei sau a membranelor care înconjoară embrionul poate fi rezultatul vaginozelor bacteriene.

Acest lucru poate duce la ruperea prematură a membranelor în timpul unei nașteri premature.

Din cauză că dușul ridică riscul de vaginoză și care poate duce la alte infecții, trebuie evitată în timpul sarcinii.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto