Dragostea la vârsta a treia nu este explozivă și plină de pasiune ca la 20 de ani, dar are, uneori, mai multă profunzime, înțelegere și căldură. Dacă vârsta ghioceilor la tâmple te găsește, din diferite motive, singură, nu te gândi că viața nu îți va mai oferi ocazia te îndrăgostești din nou.

Citește și: Povestea de iubire neștiută dintre regina Elisabeta a II-a și prințul Philip. S-a îndrăgostit de el când avea doar 13 ani, iar acum sărbătoresc 70 de ani de căsnicie

Dragostea la vârsta a treia. Obstacole în calea iubirii

Într-un fel, dragostea la vârsta a treia este mai complicată ca la 20 de ani. Și tu și el, aveți în spate o istorie. Este mai greu să începi o relație nouă comparând-o cu trecutul pe care fiecare dintre voi îl aveți în spate. Te poți gândi că nu vrei să înlocuiești iubirea pierdută sau te temi să nu repeți greșelile. Ai mai puține ocazii de a cunoaște oameni noi. Copiii tăi sau ai lui ar putea să aibă obiecții și prejudecăți. Întrebat dacă este posibilă o nouă relație de succes, psihoterapeutul Tedy Creștin răspunde: ”Depinde de modul în care omul a fost format, de valorile sale, de stilul de viață, de influența familiei și a prietenilor etc. La vârsta a treia, omul este deja format, iar schimbarea este mult mai dificilă și mai complexă, dar nu imposibilă”.

Dragostea la vârsta a treia, căutare pentru împlinirea vieții

Unii au avut mai multe experiențe nefericite și doresc să le evite. Alții reununță la greu la zona de confort pentru explorare. Alții pot avea probleme de sănătate fizică și mentală. Așa că mulți renunță la ideea de a avea o poveste de dragoste la vârsta a treia.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Totul este posibil, dar fiecare are ritmul lui”, constată psihoterapeutul. ”Ar fi bine ca ambii posibili parteneri să fie mai răbdători și mai înțelegători decât de obicei. Până la urmă, nu este o cursă contra cronometru, ci o căutare care să împlinească viața. Dacă ambii își iau mai mult timp pentru a se cunoaște, pentru a explora cine sunt și ce-și doresc, pentru a descoperi lucruri și pentru a vedea cum funcționează împreună ca un cuplu, atunci vor avea mai multe șanse de a avea o relație de succes pe termen lung.

Citește și: ”Totul pentru căsătorie” de Mary Balogh – banii nu pot cumpăra dragostea, dar…

Dragostea la vârsta a treia. Acomodare mai dificilă

Dragostea la vârsta a treia presupune și anumite probleme, dar care pot fi rezolvate. Dacă vă mutați împreună, va fi mai dificilă acomodarea decât la tinerețe. Fiecare dintre voi are diverse tabieturi și este mai greu să renunțe la ele. Ar fi bine să puteți ajunge la un compromis, fiecare renunțând la lucrurile mai puțin importante pentru el. Alții se pot bucura de o relație în care să se întâlnească din când în când, dar să-și păstreze fiecare locuința. Dacă alegeți să stați la unul dintre voi, proprietarul ar fi bine să golească, pe cât posibil, casa de lucrurile fostului paretener. Este destul de greu să iei micul dejun în fiecare zi sub portretul fostului soț al actualei tale soții. În amenajarea apartamentului va fi nevoie de mai mult tact. Fiecare și-a format un gust propriu și anumite obișnuințe, la care va fi nevoie să renunțe ca să ajungă la un punct comun.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com