Jumătatea e alegerea lui

E timpul să tai „cordonul ombilical” și să îl lași liber sau liberă. Mai mult, oferă-i sprijin în relația pe care o are cu femeia sau bărbatul iubit. Îți amintești de prima ta iubire? Toate acele emoții pe care le-ai trăit atunci când a trebuit să-ți prezinți alesul părinților? Sigur sunt vii și acum clipele minunate, visele și trăirile intense.

Învinge stereotipurile și prejudecățile

Nu lăsa șabloanele să te influențeze pentru că, din start, nu vei avea șansa să-ți formezi o părere
obiectivă despre acela care a câștigat inima copilului tău. Nu îl judeca după hainele poate prea largi și ținuta dezordonată, nu îl privi suspicios și fii naturală în conversație. Dacă vei fi foarte distantă și vei adopta o atitudine negativă, vei crea o „prăpastie” de netrecut. Orice punte de comunicare va fi distrusă. După mimică, din tonul vocii, cu siguranță, îți vei forma în minte o părere des-pre partenerul ales de copilul tău. Fii încrezătoare în intuiția ta, dar evită să îi pui o etichetă de la prima întâlnire.

Acționează diplomat

Chiar dacă ție nu-ți place, nu le interzice întâlnirile. E important să vorbiți și să afli ce simt exact unul pentru celălalt, cât de trainice sunt sentimentele care îi leagă. Dacă îți vei exprima categoric dezacordul, riști să îl îndepărtezi și mai mult. Cheia spre reușită în astfel de situații delicate este diplomația. Înainte de a da „verdictul dureros” asigură-te că nu a fost doar o falsă impresie și că te-ai lăsat condusă de aparențe. Invită-i jumătatea mai des pe la voi, propune-i să se implice în unele activități de familie și vezi cum reacționează. Vorbește cu respectivul despre sentimentele pe care le are pentru copilul tău, ca să poată conștientiza rolul pe care și-l asumă prin relație.

Sursa foto: 123rf.com