Dacă dormiți în camere separate poate te întrebi dacă nu cumva vă afectează relația de cuplu. Află ce spune specialistul nostru despre această situație.

Este important să realizezi că avem idei diferite despre viața de cuplu. Pentru fiecare, faptul că dormiți în camere separate poate să fie ceva diferit. Ideea de a dormi separat poate să fie ceva normal pentru unii, pe când pentru alții poate fi o tragedie, Pot vedea în ea un semn că relația nu merge bine sau că partenerul dorește despărțirea. Trebuie să știi ce anume te definește pe tine și pe soțul tău înainte de a lua atitudine pe marginea acestui subiect. ”Depinde și de modul în care a fost luată această decizie. Dacă este urmarea unor probleme concrete cum e sforăitul sau a unor stiluri de viață diferite, poate fi în regulă”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Prea obosită pentru o partidă se sex? Cum să te simți plină de energie într-o săptămână

Când este benefic să dormiți în camere separate

”Dacă unul dintre voi vrea să meargă la culcare la ora 22, pe când celălalt vine de la muncă la ora 4 dimineața, dormitul în camere separate ar putea fi o idee bună. Nu înseamnă că este vorba de respingere. Din contră, cei doi ar putea să prețuiască mai mult momentele petrecute împreună. Deci, dacă amândoi soții sunt de acord și simt că acest lucru nu-i îndepărtează unul de celălalt, ci doar le mărește confortul, atunci separarea pe timpul nopții este benefică. Se respectă principiul în care amândoi câștigă”, este de părere specialistul.

Când faptul că dormiți în camere separate arată că sunt probleme în relație

Există și circumstanțe în care o astfel de stare de fapt te previne că urmează ceva rău. ”Cea mai dificilă este situația în care partenerii nu se mai suportă, se critică, se disprețuiesc”, observă psihoterapeutul. ”Mutarea cu orice pretext înseamnă doar că încearcă să stea cât mai departe unul de celălalt. În acest caz, dorința de a dormi în camere separate este proiecția unei deteriorări generale a relației. Este doar unul din multiplele semne că relația se degradează. Dacă își dau seama de acest lucru și doresc să schimbe ceva în bine, trebuie să se străduiască”. Nu mutarea din nou împreună rezolvă situația, ci găsirea adevăratelor probleme și rezolvarea lor.

Citește și: Spune-mi cum dormi, ca să-ți spun cât de sănătos ești!

Sursa foto: 123rf.com