Oamenii de ştiinţă au descoperit că bărbaţii care au cel puţin 30 de nanograme de vitamina D pe mililitrul de sânge au şi un nivel al testosteronului (cel mai important hormon sexual masculin) mai ridicat. Atât nivelul testosteronului, cât şi cel al vitaminei D sunt fluctuante în organism, mai ales în perioada rece. De asemenea, metabolismul care devine mai leneș trebuie retrezit la viață.

Citește și:De ce femeile ajung mai greu la orgasm

Soluții există și sunt simple

Cercetătorii au constatat că expunerea la soare pentru doar o oră măreşte nivelul testosteronului cu aproximativ 70%. Medicii spun că 30 de nanograme de vitamina D în organism sunt suficiente pentru o bună funcţionare, însă valorile optime sunt de 40 – 60 de nanograme.

Pentru a suplini expunerea la soare în anotimpul rece, specialiştii recomandă suplimentele de vitamina D, consumul de lactate sau ulei de peşte, deoarece acesta reprezintă o sursă bogată de vitamine. Mai mult, cercetătorii spun că un aport corect de vitamina D reduce riscul dezvoltării de cancer, previne creşterea tensiunii arteriale, precum şi apariţia sclerozei sau a schizofreniei. Pentru a recapăta apetitul sexual, bărbații au câteva soluții:

1.Nucile și cerealele sunt utile

Iarna, toată lumea mănâncă alimente bogate în grăsimi, iar acestea scad pofta de sex. Mai mult, alimentele crude, conservele şi mâncărurile bogate în proteine reduc nivelul libidoului, aşa că experţii spun că iarna ar trebui consumate mai multe cereale integrale, legume cu frunze versi, nuci şi alge marine.

2.Sportul aduce dorința

Studiile arată că cel puţin 30 de minute de exerciţii fizice pe zi cresc doza de energie din organism şi încurajează pornirile sexuale.

3. Femeile trebuie să fie…calde

Consilierul în relaţii sexuale Ian Kerner afirmă că temperatura influenţează libidoul feminin. „Şansele ca o femeie să aibă orgasm cresc cu 30% atunci când acesta nu are picioarele reci“, spune expertul.

4. Scapă de stările melancolice

Astenia de primăvară ne cuprinde pe toţi, însă odată cu venirea iernii, uită de depresie, deoarece aceasta anulează dorinţa sexuală. Cu cât severitatea depresiei este mai mare, cu atât mai mult are de suferit libidoul.

 

Citește și: