Majoritatea soților aflați în această situație au uitat cum erau vacanțele în doi. Dacă până acum ați fost obișnuiți să puneți pe primul plan copiii, acum aveți tot timpul pentru voi și puteți face alegerile voastre. Totuși, uneori, pare că nu mai știți ce vreți atunci când puteți face orice și aveți o multitudine de variante.

Mai mult timp liber în vacanță

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Viața merge înainte, cu sau fără copii lângă voi”, remarcă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Voi alegeți dacă o veți petrece într-un mod plăcut sau nu”, adaugă el, sfătuind cuplurile aflate în această situație să ”experimenteze cât mai mult și să petreacă o vacanță cât mai frumoasă. Sigur, veți avea foarte mult timp liber în doi și vă veți putea redescoperi unul pe celălalt. Veți avea mai multă energie care poate fi fructificată în mod plăcut sau puteți ajunge la plictiseală și blazare, dacă nu sunteți pregătiți pentru așa ceva.”

Un nou început

Acest concediu ar putea fi un nou început pentru relația voastră de cuplu. ”Ar fi bine să vă reamintiți ce va atras la început unul spre celălalt. Rememorați experiențele comune și întâmplările frumoase pe care le-ați trăit împreună. Încercați să realizați lucruri pe care vi le-ați dorit în ultimii ani, dar nu ați avut timp sau bani pentru ele. Este momentul să vizitați locuri noi, să descoperiți pasiuni sau hobby-uri, să vă implicați în proiecte noi”, spune psihoterapeutul.

Copyright: goodluz / 123RF Stock Photo