Nici nu ne imaginam că omul iubit poate avea așa un mod bizar de a da drumul la aragaz sau are niște idei atât de ciudate despre cum poți face economii… Am crescut în familii diferite și obiceiurile diferă de la o familie la alta, de la un oraș la altul și de la o cultură la alta. Până la urmă, niciun om nu seamănă cu altul, chiar în cadrul aceleați familii. Iar diferențele dintre noi pot da savoare relației. Dar ne și fac să ajungem să nu-l mai suportăm pe cel de lângă noi.

Când nu poți accepta diferențele dintre voi

Este foarte greu să comunici cu un om, atunci când nu poți accepta diferențele care vă despart. Dacă nu ai ajuns la maturitate emoțională, poți vedea vedea diferențele ca pe o provocare, o amenințare sau o dovadă că nu te iubește. Aceasta se întâmplă în cazul celor care se consideră valoroși doar atunci când sunt admirați și acceptați de ceilalți. Atunci când partenerul te contrazice, simți că nu te iubește și nu te apreciază. Când, de fapt, are doar o altă opinie decât tine.

Alege calea de mijloc

Unii soți își exprimă clar, deschis și liber nemulțumirile și ajung să se certe mai mult. Dar există și cei care nu se simt în siguranță alături de partener și nu vorbesc despre ceea ce îi deranjează. Din afară, ar putea părea cuplul ideal, dar ei doar se prefeac că nu există nicio diferență între ei. Pentru ca relația să funcționeze, fiecare dintre parteneri ar trebui să-și spună: ”sunt eu însumi cu bune și rele, gândesc așa cum gândesc, am obiceiurile pe care le am, dar nu te judec pe tine pentru că tu ești tu, gândești așa cum gândești etc. Primesc cu bucurie tot ceea ce ai tu de dat. Hai să vedem ce putem face împreună cu calitățile, defectele, obiceiurile pe care le avem!”

Sursa foto: 123rf.com