Nu-l suna după ce te-ai despărțit

Rezistă dorinței de a-i spune fostului iubit despre ce se mai întâmplă în viața ta, după ce te-ai despărțit de el. Arată că ești foarte ocupată să-ți trăiești viața și nu mai ai timp pentru el. Dacă vrea să se întoarcă la tine, faptul că ții distanță îl va incita. Dacă nu, vei ”rata” ocazia de a suferi din nou văzând nepăsarea lui.

Odată ce nu te vei mai concentra pe fostul iubit, vei vedea că ești liberă și că ai timp să-ți examinezi emoțiile și să-ți dai seama ce ai greșit în relația cu el. În plus, doar dacă rupi relațiile cu el poți merge mai departe și, în viitor, poți găsi o persoană care să te iubească și să te prețuiască la adevărata ta valoare.

Nu te mai gândi mereu la el

Da, e greu să-ți controlezi gândurile, dar poți să controlezi ceea ce faci cu viața ta chiar și după ce te-ai despărțit de el. Lucrează la dezvoltarea ta personală. Găsește fericirea în ceea ce faci, în oamenii frumoși din jurul tău și concentrează-te pe ceea ce ți se întâmplă bun. Așa vei reuși să nu te mai gândești (atât de mult) la el. În plus, vei reuși să-ți crești stima de sine și încrederea în tine însăți.

Nu încerca imediat să-ți găsești alt prieten imediat după ce te-ai despărțit de iubitul tău

Vei vedea că nu ai nevoie de un bărbat în viața ta pentru a fi fericită. O relație împlinită te va completa și va aduce un plus de culoare vieții tale, dar te vei putea simți foarte bine și de una singură. Ba chiar această atitudine va atrage ca un magnet și vei vedea că vor fi mai mulți bărbați care vor dori să se întâlnească cu tine, atunci când te vor vedea că emani bucurie. Deci, mai târziu, vei avea de unde să alegi.

Nu păstra resentimente față de fostul iubit

Este foarte greu să-ți privești cu simpatie fostul iubit, mai ales dacă el a greșit mult față de tine. Dar, în cele mai multe cazuri, el este victima unor relații disfucționale din familia sa. Mulți dintre bărbații care își rănesc partenerele au fost avut un tată care și-a abandonat familia. În mod inconștient, ei repetă ceea ce au văzut acasă în copilărie.

Nu încerca să găsești un alt bărbat care să-i semene

Faptul că el a suferit în copilprie nu este o scuză și nici un motiv să-l lași să facă orice cu tine. Dar este un lucru la care să te gândești. Astfel, vei reuși să-l ierți mai ușor și să mergi mai departe cu viața ta. Nu ar strica nici să înveți să identifici bărbații de genul acesta și să te ferești de ei în viitor. Nu sunt neapărat cazuri disperate și se pot schimba, dar doar dacă ei conștientizează că au o problemă, vor să se schimbe și apelează la un ajutor adecvat.

Sursa foto: shutterstock.com