Avem deja câteva deserturi consacrate care cu siguranță se vor regăsi pe toate mesele: cozonac, turtă dulce, bomboane de pom. Dar universul dulciurilor este infinit și nu ar trebui să te oprești la binecunoscutele deserturi! Află deserturi delicioase și inedite pentru Crăciun și Revelion să prepari împreună cu copiii tăi.

Deserturi delicioase și inedite pentru Crăciun și Revelion recomandate de maeștri cofetari

Optează pentru câteva dulciuri noi și adu un strop de noutate și savoare la mesele pregătite de tine și nu numai. Aceste deserturi sunt perfecte pentru dus în dar, mai ales dacă îți dorești să creezi o amintire dulce.

La intersecția dintre tradițional și modern, Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer și Owner Art Dessert, a găsit soluția pentru a satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi. Cu o experiență de peste 15 ani ca și cofetar și decorator, Irina este persoana care a reușit să transforme într-o adevărată artă măiestria de a prepara prăjiuri.

Aici găsești cele mai bune rețete de deserturi!

Iată care sunt deserturile moderne și delicioase pentru sărbătorile de iarnă:

Deserturi delicioase și inedite pentru Crăciun și Revelion: Dulceața de ciocolată

N-ai mai auzit până acum de dulceață de ciocolată, nu-i așa?

Surprinde-ți invitații cu un dulce inedit, greu de uitat si absolut de-li-cios! Dulceața de ciocolată este o combinație de ciocolată albă, ciocolată neagra, ciocolată cu lapte, pastă de alune și frișcă naturală!

Dulceața de ciocolată este și cadoul perfect, atunci când ești invitat la o masă cu cei dragi. Frumos pusă în borcănașe atrăgătoare, acest desert ”ciudat” este absolut de-li-cios!

Află ce vinuri nobile să pui pe Masa de Crăciun!

Deserturi delicioase și inedite pentru Crăciun și Revelion: Felii de portocală trase în ciocolată

Aroma de portocală ne duce deja cu gândul la clipele petrecute în familie și șosete călduroase. Probabil că ai deja cateva dulciuri cu ciocolata preferate și te gândești la ceea ce ai mai putea alege, pentru o diversitate interesantă.

Nu repeta gusturile obișnuite și ieși din sfera prăjiturilor cu cremă alegând felii de portocală trase în ciocolată. Aromate și fresh, acestea pot fi trase in ciocolata alba sau neagră, după cum dorești. Cu siguranță vor fi printre primele la gustat pe lista invitaților tăi.

Poți pregăti și căsuțe din biscuiți- fără coacere

Deserturi delicioase și inedite pentru Crăciun și Revelion: Bomboane pe băț

Ne-am obișnuit deja cu acadelele cu model roșu-alb, precum costumele lui moș crăciun. Dar în afară de mult zahăr și colorant alimentar, nu prea rămânem cu nimic din ele. Le poți înlocui cu bomboane cu diferite umpluturi și culori așezate pe băț, exact ca tradiționalele acadele. Aceste bomboane sunt extrem de atractive, glazurate cu pasta de zahăr sau marțipan și decorate cu bomboane colorate. Le poți lua din cofetărie și le poți pune într-un ghiveci alb în mijlocul mesei.

Bomboanele pe băț vor da viață și savoare aspectului festiv al mesei, dar sunt ideale și pentru a însoți un cadou. Doar despre asta sunt sărbătorile, despre prieteniile dulci din viața noastră.

Poți face și aceste delicioase și sănătoase bomboane cu morcovi!

Deserturi delicioase și inedite pentru Crăciun și Revelion: Cupcakes cu scorțisoară

Nu este obligatoriu să stai în bucătărie și să frămânți la cozonac sau să pregătești un tort! Modernele cupcakes sunt deja porționate, micuțe, frumoase și poți comanda exact câte porții ai nevoie, fără să faci risipă de mâncare.

Nimic nu poate fi mai în ton cu iarna și aromele specifice ca o brioșă cu scorțișoară, decorată cu steluțe aurii. O minunăție de prăjitură, care încântă atât vizual cât și ca aromă și gust.

Cine spune că sărbătorile de iarnă trebuie să fie mereu la fel? Anul acesta fă diferența și alege să pui pe masă deserturi moderne care nu necesită timp pierdut în bucătărie! Îți garantăm că toți invitații tăi vor fi plăcut impresionați.

Vezi aici cele mai delicioase rețete de cupcakes: