Sunteți împreună, dar gândul vă zboară la mii de kilometri distanță. Dependența de smartphone dăunează grav vieții de cuplu. Află de la un psiholog ce este de făcut pentru a vă salva relația.

Dependența de smartphone dăunează grav vieții de cuplu. Posibile soluții

Dependența de smartphone dăunează grav vieții de cuplu. Dacă măcar tu ești conștientă de acest lucru, poți face un plan de ”resuscitare” a relației. După ce vei termina de citit acest articol, închide telefonul și acordă-i atenție soțului tău. Atrage-l să faceți ceva interesant

”Pentru a reuși să-l distragi, puteți să vă amintiți împreună ce activități aveați înainte de apariția smartphone-ului și să le reluați sau să găsiți unele noi. Oricum ar fi, încercați să aveți un program comun, în timpul căruia să aveți telefoanele închise. Puteți să începeți să practicați un sport, să găsiți un hobby comun, să mergeți la film, la teatru sau alte spectacole etc. Orice activități care nu implică tehnologia și implică o interacțiune reală sunt bune”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Efectele negative ale Wi-Fi asupra organismul tău

Dacă plecați de acasă și nu există o urgență reală, ar putea să nu ia cu el smartphone-ul. ”Ori vă puteți impune un ritual. De exemplu, punem telefoanele pe modul tăcut și le verificăm o dată la două ore. Atunci rezolvăm doar urgențele și nu stăm fără niciun scop pe site-uri de socializare. După aceea, revenim la ceea ce făceam împreună și ne dăm 100 % atenție unul altuia, copiilor și celorlalți oameni din jur”.

Dependența de smartphone dăunează grav vieții de cuplu. Cheia succesului pentru a scăpa de ea

”O variantă de a rezolva situația este să stabiliți de comun acord un anumit timp dedicat telefonului mobil într-o zi. În fiecare săptămână, încercați să scurtați intervalul cu 5 minute. De asemenea, este importantă întrebarea: ”este important și urgent ceea ce vreau să fac acum sau este un lucru care poate aștepta? Este util sau este cu adevărat o pierdere de timp?” În orice adicție, cheia succesului este perseverența. Îi poți fi alături de fiecare dată când se simte descurajat, învins, lipsit de motivație sau deprimat. La un momentdat, prin foarte multă stăruință, se formează anumite conexiuni în creier, care îl pot ajuta să-i scadă apetența și atracția pentru activitățile neimportante desfășurate pe smartphone.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com