Deși demența este cel mai adesea observată la adulți, se produce și în copilarie sau adolescență.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Würzburg a ajuns la concluzia că medicamentele terapeutice stabilite pot fi eficiente împotriva demenței copiilor.

Tot ce trebuie să știi dspre boala Alzheimer

Demența infantilă – despre boală

Dementa infantilă este o tulburare moștenită care afectează metabolismul creierului.

Simptomele inițiale includ degenerarea vederii, urmată de convulsii epileptice, orbire, surditate, demență și deces timpuriu.

Termenul medical pentru demența infantilă sau a copilariei este lipofuscinoza ceroidă neuronală (NCL). Sunt cunoscute mai mult de zece tipuri de boli.

Toate acestea sunt cauzate de mutații genetice diferite. Nu există tratament și sunt letale.

Boala este agravată de un răspuns inflamator în creier. Echipa de cercetare a profesorului Rudolf Martini, care conduce Secția de Neurobiologie Experimentală de Dezvoltare la Departamentul de Neurologie al Julius-Maximilians-Universität (JMU) Würzburg din Bavaria, Germania, a făcut această descoperire cu câțiva ani în urmă.

De ce ar trebui să-ți îmbrățișezi copilul mai des

Acum, grupul Martini este ocupat să transforme această descoperire într-un tratament eficient.

„Administrarea medicamentelor fingolimod și teriflunomida prezintă un efect terapeutic uimitor asupra demenței infantile la testele efectuate pe soareci”, spune profesorul.

Toate experimentele anterioare de cercetare fundamentală au sugerat deja acest lucru.

Demența infantilă – medicamentele încetinesc degenerarea creierului

La testele pe animale, ambele medicamente au redus în mod semnificativ modificările patologice din creier și alți parametri clinici, cum ar fi frecvența convulsiilor musculare.

Mai mult, au provocat degenerarea retinei mult mai încet și mai puțin grav.

Martini și echipa sa folosesc tomografia de coerență optică pentru a analiza retina indivizilor vii.

Metoda a fost inițial dezvoltată pentru examenele oculare la om: „Aceasta ne permite să urmărim progresia bolii și a procesului terapeutic cu o concentrare a aplicației și să reducem considerabil numărul de animale testate”.

10 superalimente pentru creierul copilului tău

Rezultatele autopsiei creierului cu demența infantilă

La început, oamenii de stiință ai JMU au fost reticenți în ceea ce privește evaluarea constatărilor lor.

Ei nu stiau dacă răspunsurile obținute la testele pe soareci apar, de asemenea, și la oameni, și dacă acest lucru prezintă un unghi nou pentru tratament.

Au studiat suplimentar autopsiile creierului rar furnizate de către Brain Bank Brain Bank Brain Neurodegenerative Disease și creierele pentru cercetarea demenței.

Rezultatul: Toate eșantioanele investigate de pacienți au prezentat condiții inflamatorii similare celor de la șoareci.

Prin urmare, șansele sunt bune că pacienții umani vor răspunde, de asemenea, pozitiv la tratamentul cu imunomodulatorii.

Demența infantilă – va exista medicamentul care vindecă?

50.000 de copii sunt afectați la nivel mondial de demența infantilă, de aceea este numită o tulburare rară.

Aceste boli tind să intereseze mai puțin companiile farmaceutice din cauza costurilor ridicate implicate în dezvoltarea de medicamente pentru un număr relativ mic de pacienți.

Martini crede că rezultatele echipei sale pot arăta acum o modalitate de a lupta împotriva demenței copiilor și de a atenua simptomele prin utilizarea de medicamente care sunt deja în uz clinic și ale căror efecte secundare și riscuri sunt deja cunoscute.

„Am putea reuși cu fingolimod și teriflunomidă. Aceste medicamente au fost dezvoltate pentru a trata scleroza multiplă, cea mai frecventă tulburare inflamatorie a sistemului nervos central”, explică neurobiologul JMU.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto