Viața în cuplu aduce cu sine și momente frumoase, dar și situații dificile cărora să le faci față. Nu te avânta să găsești o soluție de una singură, pentru că tu crezi că știi cum e mai bine. Cere și părerea partenerului și găsiți împreună o soluție de compormis. Nu uita că deciziile importante se iau în doi.

”Fiecare vrea să facă altceva cu banii”

Aveți o sumă de bani. Tu ai vrea să investești banii în repararea casei, el vrea să-și ia o mașină. Tu ai vrea să puneți ceva bani de o parte, dar el vrea să mergeți într-o vacanță. Deciziile sunt greu de luat în această situație, dar cu puțin sfat și străduință se poate ajunge la un consens. Stați împreună într-o seară liniștită și discutați avantajele și avantajele fiecărei decizii. S-ar putea ajunge și la soluții de compromis, cum ar fi să mergeți într-o vacanță cu buget redus și să puneți restul de bani la ”pușculiță” pentru vremuri grele.

Crezi că mai bine îl pui în fața faptului împlinit

Dacă faci acest lucru, îți asumi un mare risc. Soțul tău se va simți înșelat și trădat. Va înțelege că nu ai încredere în el și că părerea lui nu contează pentru tine. Adeseori, puși în fața unei asemenea situații, bărbații iau și ei deciziile pripite, iar urmările pentru relația voastră pot fi devastatoare. Urmările pot fi respingerea și chiar despărțirea ori o viață plină de conflicte în care va aștepta prima ocazie să facă la fel. Se mai întâmplă să consideri sfatul mamei sau al unei prietene mai important. Dar ar trebui să vorbești în primul rând cu el înainte să luați deciziile importante și apoi, de comun acord, să cereți și sfatul altcuiva.

Sursa foto: 123rf.com /  nyul