Chiar dacă ai luat decizia să divorțezi, nu este cazul să te răzbuni pe partener. Divorțul este un eveniment extrem de stresant care trezește o sumă întreagă de sentimente dureroase, cum ar fi mânie, dezamăgire, vină și chiar ură.

Nu-ți pedepsi partenerul când iei decizia să divorțezi

Cei mai mulți simt nevoia să-l pedepsească pe celălalt membru al cuplului pentru nefericirea pe care o trăiește. Dar acest comportament va duce doar la certuri fără sfârșit, care nu sunt de dorit. Dincolo de stigmatizarea din partea societății, ar fi bine să înțelegi mai bine ce ați făcut fiecare dintre voi ca să se ajungă aici. Încearcă să vezi doar acțiunile și atitudinile, chiar dacă greșite, fără să le judeci. Concentrează-te pe partea ta de vină. Astfel, vei putea să-l ierți și pe el și să ții fruntea sus când ieși în lume. Sentimentele negative amestecate cu rușinea de a divorța îți vor face viața și mai grea.

Citește și: Vrei să divorțezi? Întrebări la care să-ți răspunzi înainte de a divorța

Cum iei decizia să divorțezi. La ce să reflectezi înainte

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Despărțirea nu este un lucru simplu. Cu cât sunt implicate mai multe părți de interes: copii, familie, afaceri comune etc., divorțul devine o înțelegere complexă. Pasul unu este să fii convinsă că ai făcut toate eforturile ca să vă înțelegeți bine și nu mai poți face nimic mai mult pentru a putea rămâne împreună. Pasul doi este să faci o alianță cu persoanele apropiate care îți înțeleg punctul de vedere. Pasul următor este să începi să explici și să exemplifici prin ceea ce faci, cum ar fi separarea de soț și începerea acțiunii de divorț, indiferent de consecințe. Deși șocul inițial poate fi mare, treptat lumea va trece peste asta și se va obișnui cu ideea. Important este să nu eziți, să nu dai înapoi, să arăți hotărâre în fiecare acțiune și să faci mereu pași concreți care să acopere ceea ce spui,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com