Vă este greu să pierdeți în greutate pe măsură ce îmbătrâniți. Asta e doar un fapt al vieții. Dar dacă aveți peste 40 de ani și chiar trebuie să renunți la câteva kilograme ce faci?

Poate că aveți o problemă de sănătate legată de greutate. Este de luat în calcul și de verificat la specialist.

Poate că vă recuperați după o procedură pentru mai multe săptămâni sau luni.

Poate că rutina exercițiului a fost întreruptă de o leziune.

Motivele pentru care este atât de greu să slăbești după vârsta de 40 de ani pot varia de la o persoană la alta, în special datorită rolului geneticii în creșterea în greutate.

Ce să mănânci seara ca să adormi mai ușor și să ai un somn odihnitor

Metabolismul redus la vârste mai înaintate este un factor major, deoarece există modificări ale hormonilor, în special la femeile care trec prin menopauză.

Și factorii legați de stilul de viață joacă și ei un rol. Bărbații și femeile mai în vârstă pot fi mai stresați și mai puțin capabili fizic să-și exercite treburile ca în anii anteriori.

Cu toate acestea, dacă țineți minte aceste cauze fundamentale, nu este absolut imposibil să slăbiți.

De ce slăbești mai greu după vârsta de 40 de ani. Află motivele

De multe ori nu ne gândim că greutatea noastră se schimbă sau chiar proporțiile distribuției greutății. Este un lucru real.

Sunt câteva lucruri la care ar trebui să fi atentă

Primul pas pentru pierderea în greutate poate fi identificarea dacă există o problemă care să fie ușor de rezolvat.

S-a întâmplat ceva, o schimbare a relației sau a locului de muncă? Acest lucru afectează momentele în care mâncați, cum și ce mănânci și cu cine mănânci. Aceste schimbări în consumul alimentar vă pot afecta greutatea.

Modificările somnului au fost, de asemenea, asociate cu creșterea în greutate.

Dacă la 20 de ani vă culcați târziu sau pierdeați nopțile și și nu aveați probleme legate de greutate, după 40 de ani lucrurile se schimbă.

Mai mult, spun specialiștii, oamenii tind să mănânce când sunt obosiți.

Alimente esențiale pentru femei

Ce mănânci contează foarte mult. Experții recomandă să se mănânce mai multe proteine, mai multe legume și mai puține grăsimi saturate.

Un motiv major pentru această creștere în greutate ar putea fi faptul că articulațiile corpului nu mai pot suporta acele plimbări lungi cu bicicleta, alergarea zilnică, etc.

Este dezamăgitor în sine, dar există și alte opțiuni, ca de exemplu înotul. Face bine la orice vârstă.

Sarcopenia, pierderea de țesut muscular care apare ca o parte naturală a procesului de îmbătrânire, începe în jurul vârstei de 40 de ani.

Unii specialiști spun că 40% din masa musculară va dispărea între 40 și 80 de ani

Acest proces contribuie la un metabolism mai lent, deoarece mușchii ard mai multe calorii decât grăsimi.

Ei recomandă antrenamente de forță pentru menținerea mușchilor ca o alternativă la alergare.

Câteva dintre aceste probleme ar putea fi abordate printr-o singură soluție.

Alimentație de calitate: cum te menții sănătoasă mâncând corect

Ia-ți un prieten de antrenament, în mod ideal unul în jurul vârstei tale.

Asta probabil vă va ține mai focusați în timp ce încercați să vă lipiți de noul exercițiu de rutină și vă poate împiedica să vă dezvoltați depresia și obiceiurile alimentare proaste.

Și există avantajul de a vedea că nu sunteți singurul care lucrează pentru aceste probleme, în acest nou stadiu al vieții.

Acest lucru poate duce la schimbarea așteptărilor voastre, precum și la o mai mică îngrijorare în ceea ce privește pierderea în greutate și acceptarea organismului.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto