Află că nu ești singura căreia i se întâmplă asta. Conform unui studiu realizat în Marea Britanie, aproape trei sferturi dintre bărbații chestionați au răspuns că că ar prefera jocurile video unei partide de sex. Iar situația nu stă prea bine nici în România.

Din ce în ce mai mulți bărbați preferă lumea virtuală relației cu partenera. Printre motivele invocate de participanții la studiul cercetătorilor britanici s-a numărat și faptul că femeile sunt tot mai greu de satisfăcut sau că sexul nu mai e la fel de amuzant pentru ei.

Îi oferă adrenalină și neprevăzut

Unul dintre cele mai importante cauze stă chiar în felul de a fi al reprezentanților sexului tare: ei sunt ”programați” genetic să fie vânători și sunt foarte concentrați pe a-și îndeplini scopurile. Odată căsătorit sau într-o relație de durată care nu îi pune probleme, un bărbat se va concentra pe alte lucruri din viața lui, cum ar fi serviciul, să-și ia o mașină nouă, dar și pe o pasiune ca jocul pe calculator. Realitatea virtuală îi oferă tot ceea ce îi lipsește în viața reală: adrenalină, neprevăzut, posibilitatea de a urca într-o ierarhie sau chiar de a ieși învingător.

Viața de cuplu e plictisitoare

Este posibil și ca această pasiune a lui să fie un simptom al unei vieți de cuplu plictisitoare. La aceasta se poate adăuga stresul de la lucru și legat de viața de zi cu zi. Jocurile pe calculator nu necesită mult efort fizic și captează mintea astfel încât toate grijile sunt, pe moment, uitate. Și scăderea nivelului de testosteron din sânge ar putea fi o cauză. După 30 de ani, acesta scade. La fel, și interesul bărbatului pentru sex. Și poate atunci preferă să stea pe canapea cu joystick-ul în mână sau să butoneze tastatura, decât să aibă parte de o ”acțiune” mai solicitantă.

Sursa foto: thinkstockphotos.com