De ce nu poți să ignori plânsul unui copil. Este imposibil?

Ai încercat fiecare să ignori plânsul unui copil? Este imposibil, nu?

Dar v-ați întrebat vreodată de ce reacționăm atât de repede la un nou-născut care plânge, chiar dacă nu este al nostru?

Există multe teorii care încearcă să explice, în primul rând, de ce bebelușul plânge.

Una dintre teoriieste aceea că plânsul unui copil este crucial pentru supraviețuire, deoarece semnalează îngrijitorilor adulți că are nevoie de ceva.

Cercetătorii de la Centrul de Medicină Moleculară Max Delbruck din Berlin au descoperit că grupul mic de celule al creierului care răspunde de respirația rapidă, activă, oferă puilor de animale capacitatea de a plânge.

Alimente care constipă bebelușul. Vezi și remediile care îl scapă pe micuț de constipație

Iar atunci când șoriceii trec de acest punct cheie, ei pot respira încet și pasiv.

Ceea ce înseamnă că atunci când își deschid gura să plângă, nu scot niciun sunet.

Drept urmare, mamele îi pot auzi și nu știu că au nevoie de ele, așa că mor.

De ce nu poți să ignori plânsul unui copil

„Aceasta a fost o constatare uimitoare”, a explicat autorul studiului Dr. Carmen Birchmeier la The New York Times.

„Mama putea să vadă puii și să miroasă puii, dar dacă nu îi auzea, era ca și cum nu existau”.

Acesta nu este primul studiu, desigur, care arată că abilitatea de a plânge este crucială pentru supraviețuirea copilului.

Știința a arătat anterior că plânsul unui copil provoacă un răspuns mult mai rapid în creierul unui adult decât niște zgomote puternice similare – alarma de mașină de la mijlocul nopții.

Dr. Katherine Young, psiholog la UCLA, alături de Christine Parsons de la Universitatea Aarhus din Danemarca și Morten Kringelbach de la Universitatea Oxford, a realizat un studiu.

În căutarea unui pătuț pentru bebe perfect

Specialistul a urmărit răspunsul creierului la sunetul unui plânset de copil și a constatat că în 49 de secunde dintr-o înregistrare de plâns, creierul uman a reacționat de două ori mai repede decât cu alte clipuri audio.

Cercetătorii au arătat, de asemenea, anumite regiuni ale creierului detectează care sunete sunt importante și dacă trebuie să reacționeze.

Ceea ce explică, probabil, de ce intrăm în alertă în momentul în care auzim un nou-născut țipând, fie că este vorba de copilul nostru sau nu.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto