Și chiar dacă bunicii stau la oraș, oricum nu mai țin pasul cu toate jocurile moderne și țin morțiș ca ne-ă nepoata nu o va purta niciodată, de teamă să nu fie bătaia de joc a colegelor de la școală. Cât despre masa de prânz, bunica îi pune în farfurie trei feluri de mâncare, gătite de ea, și nu are niciodată batoane de ciocolată, chips-uri sau pizza… Așa își pierde farmecul traiul la bunici!

Pretenții mai mult sau mai puțin întemeiate

Bunica nu știe ce sunt hainele de firmă și încearcă să-și îmbrace nepoata cu o fustă tricotată de ea. Bineînțeles că nepoata nu o va purta niciodată, de teamă să nu fie bătaia de joc a colegelor de la școală. Cât despre masa de prânz, bunica îi pune în farfurie trei feluri de mâncare, gătite de ea, și nu are niciodată batoane de ciocolată, chips-uri sau pizza… Așa își pierde farmecul traiul la bunici!

Afecțiunea se pierde odată cu respectul

La vârste atât de mici, copiii nu pot aprecia valorile morale pe care le deprind în casa bunicilor. Este de datoria părinților să aibă grijă ca statutul bunicilor să nu scadă în ochii lor, mai ales dacă ei sunt plecați de acasă toată ziua și nu reușesc să mai controleze accesul celor mici la televizor, la calculator și la fast-food-ul de la colțul străzii. De obicei, copilul care refuză să mai stea cu bunicii, își pierde nu doar afecțiunea pentru ei, ci și respectul. în scurt timp, va neglija și autoritatea ta, ca părinte.

Sursa foto: ThinkstockPhotos