Totuși, există și această situație. ”Libidoul scăzut la bărbați poate avea multiple cauze: hormonale, emoționale, stres, stil de viață defectuos, plictiseală în viața de cuplu, lipsa comunicării și multe altele”, spune psihologul Cristina Ion-Rădulescu.

Dorința scade treptat

Faptul ca dorința să scadă treptat este un fenomen natural. Uneori, odată cu înaintarea în vârstă, unele persoane găsesc împlinirea în alte activități. Chiar dacă este un subiect controversat, se pare că și bărbații pot ajunge la andropauză, perioadă în care viața sexuală ajunge ceva de domeniul trecutului. La un bărbat mai tânăr, însă, îți poți pune semne de întrebare dacă vezi că evită intimitatea.Poate există și anumite probleme fizice, unele grave. Nivelul scăzut de testosteron, diverse boli (ale prostatei, dar și diabet, cancer, afecțiuni renale), anumite medicamente care au ca efect secundar scăderea libidoului – toate acestea pot duce la starea de fapt pomenită. Totodată, excesul de pornografie poate avea și el efect inhibator. Unii bărbați își pot pierde interesul față de partenerele lor dacă sunt expuși la prea multe imagini cu femei care arată ireal de bine și sunt bombardați cu tot felul de fantezii greu sau imposibil de îndeplinit în viața reală.

Discută cu el

Ar fi bine să găsești un moment liniștit să stai de vorbă cu el. Înarmează-te cu foarte mult tact și Cristina Radulescu-Ion psihologrăbdare. Unui bărbat îi este foarte greu să recunoască problemele erectile, mai ales în fața femeii iubite. Ar putea suferi de o boală a prostatei și atunci trebuie să meargă de urgență la un consult medical. Poate trece printr-o perioadă mai stresantă la serviciu și are nevoie de înțelegerea și dragostea ta. Relaxarea îl poate face să simtă din nou dorință. Dacă situația nu se îmbunătățește, poate l-ar putea ajuta vizita la psiholog. În cazul în care rutina a omorât pasiunea, fiți inventivi și deschiși ca să vedeți ce anume v-ar putea trezi simțurile. O vacanță ar fi bine venită, în care să vă concentrați pe relația voastră, deparate de viața monotonă de zi cu zi.

Sursa foto: ThinkstockPhotos