Căsniciile care funcționează cu adevărat sunt cele în care ambii se iubesc necondiționat. În majoritatea contractelor există anumiți termeni de respectat. Dar în căsătorie, așa cum era ea văzută în trecut, nu existau contracte premaritale, ci acceptarea era reciprocă și totală.

De ce nu funcționează căsătoria cu termen de garanție

Un studiu al Universității din Michigan a descoperit că 55 din cuplurile care coabitează ajung la căsătorie. Dar 40 % dintre cei care aleg să-și oficializeze relația se despart în următorii 5 ani. Cercetătorii au observat că persanele care au coabitat înainte de căsătorie aveau o satisfacție maritală mai scăzută și un risc sporit de divorț. Dacă pleci la drum cu gândul că dacă nu merge, găsești pe altcineva, atunci, la primele conflicte îți faci bagajele. Cei care spun că iubesc acea persoană orice ar fi și vor să rămână împreună vor trece peste conflictele inerente în orice cuplu și vor rămâne împreună. Atunci când există iubire și dispoonibilitate de a te adapta, lucrurile voor înccepe să meargă și veți putea trece peste greutățile care apar.

Relații cu șansă minimă de supraviețuire

Și, totuși, în prezent, cele mai multe mariaje sunt de probă. Adică și cei care ajung să se căsătorească se gândesc că pot divorța dacă lucrurile nu merg bine, dacă apare altcineva mai potrivit etc. Dar aceste legături au o șansă minimă de supraviețuire. Cu atât mai puțin cei care susțin că nu au nevooie de acte sau de o slujbă la biserică pentru a se iubi. De cele mai multe ori, aceste cuvinte au în spate, de fapt, teama de un angajament pe termen lung și lipsa dorinței de a face compromisuri de dragul celuilalt. În cele mai multe cazuri, nu este decât o uniune de interese care, atunci când aceastea dispar sau apar altele, se dizolvă.

Sursa foto: 123rf.com