Facebook, Instagram, Flickr și alte rețele sociale ne fac să comunicăm mai ușor. Bunicii aflați la mii de kilomeri depărtare își pot vedea nepoții. Poți ști ce mai fac foștii tăi colegi de școală, dar este și un loc de joacă destul de periculos pentru cei mici, pentru că nu știi cine se află în spatele tuturor computerelor care pot avea acces la fotografiile lor.
Escroci ascunși în spatele monitoarelor
Din păcate, există din ce în ce mai mulți pedofili, escroci sau alte persoane rău intenționate care pot ajunge la pozele tale personale, dacă nu ești atentă și faci informațiile publice. Ține cont că există filtre de securitate, astfel încât numai anumite persoane să aibă acces la fotografiile tale. În plus, nu posta niciodată dând detalii despre unde te afli, adresa sau detalii care pot face să fie identificată clar locația. Dacă telefonul tău face automat acest lucru, oprește aplicația sau roagă pe cineva să te ajute dacă nu știi cum să faci.
Răfăcătorii refolosesc pozele
Pe lângă faptul că răufăcătorii pot ajunge direct la copilul tău, mai pot exista și alte pericole pentru care ar fi bine să nu împărtășești public pozele copilului tău. Fotografiile pot fi scoase din context și republicate cu datele altcuiva. Sunt renumite deja povești adevărate cum este cea a soldatului a cărui poză a fost copiată de un escroc și pusă pe un site de dating. Persoana din spatele profilului fals a convins o femeie din Cehia să îi trimită mii de dolari invocând diverse motive. Alții au mai folosit poze ale unor copii pretinzând că ei sunt părinții și că micuții suferă de boli grave și au nevoie de sume importante de bani pentru a fi tratați.
Pedofilii abia așteaptă
Mare atenție și la decența pozelor publicate online. În ochii oricărui om normal, un bebeluș gol sau un copil îmbrăcat sumar nu reprezintă nicio atracție sexuală. Ca urmare, nu se sfiesc să-i fotografieze și să posteze astfel de poze. Dar există pedofili și siteuri specializate care vânează imaginile, iar micuțul tău ar putea ajunge să apară pe o pagină dedicată lor. Dacă ai un adolescent sau un copil mai mare care a început să folosească internetul, instruiește-l și verifică-i activitatea online. Există persoane care ar putea intra în contact cu el și chiar să-i dea întâlnire în viața reală pe care nu ai vrea să le întâlnească vreodată.
Sursa foto: Elvert Barnes / flickr.com