Stresul, dieta și chiar tratamentele pentru păr sunt printre posibilele motive pentru care generația tânără observă căderea părului devreme.

Ați observat că oamenii mai tineri par să își piardă părul mult mai devreme? Poate că nu este numai în imaginația ta.

De ce generația tânără chelește devreme? Care sunt cauzele

Noi cercetări au descoperit că tinerii din China de 20 de ani își pierd părul mai devreme decât orice generație dinaintea lor.

Datele au fost adunate în urma unui sondaj la care au participat 4.000 de studenti de la Universitatea Tsinghua de la Beijing.

Cercetatorii au declarat ca 60% dintre participanții tineri la studiu au raportat pierderi semnificative de păr.

În timp ce 25 la sută dintre respondenți au spus că nu au observat pierderea părului până când nu le-au atras atenția prietenii sau familia.

Cercetatorii au raportat, de asemenea, că studenții cel mai putin probabil să aibă probleme cu pierderea părului au studiat știința, matematica și ingineria auto.

Bretonul, una dintre tunsorile anului 2018

Generația tânără și căderea părului

Deși chelirea este asociată, în mod obișnuit, cu vârsta înaintată, un număr din ce în ce mai mare de mileniali din Statele Unite declară că se confruntă cu pierderea părului.

Dr. Andrea Hui, un dermatolog din San Francisco, a spus că atât bărbații, cât și tinerele de 18 ani o întreabă cum să combată căderii părului.

Hairstylistul newyorkez Angelo David a declarat pentru New York Post că un număr tot mai mare de clienți tineri își exprimă îngrijorarea privind subțierea părului și căderea acestuia.

Care sunt cauzele

Modificările hormonale, bolile autoimune, tulburările tiroidiene și stresul sunt printre cauzele cunoscute ale căderii părului la bărbați și femei de vârstă tânără.

Cu toate acestea, dieta poate influența, de asemenea, puternic sănătatea părului.

Popularitatea în creștere a dietelor vegetariene și vegane ar putea contribui la pierderea părului la această generație.

Cercetările efectuate anul trecut de către dr. Emily L. Guo, medic rezident la Colegiul de Medicină Baylor din Texas, au indicat că un consum redus de proteine, deficiențele în zinc, vitamina D și alți nutrienți pot afecta negativ creșterea părului.

Tratament natural care oprește albirea și căderea părului

Impactul factorilor de stres?

Stresul poate afecta ciclul de viață al părului.

De obicei, părul crește, apoi se oprește și în cele din urmă cade.

Aceste etape se numesc fazele anagen, catagen, telogen și exogen.

Anagenul (faza de creștere) a părului uman de scalp durează de la doi la șase ani.

După faza de creștere, părul intră într-o fază scurtă de catagen, câteva zile, când foliculul se micșorează ușor.

Aceasta este urmată de faza telogenă când părul rămâne stabil. În cele din urmă, părul intră în faza exogenă în timpul căreia cade.

Acesta este un proces continuu și este normal pentru ca cineva să piardă între 50 și 100 de fire de păr în fiecare zi.

Mulți esteticieni sunt de părere că stresul este un factor important care duce la pierderea părului la generația tânără.

Stresul poate întrerupe procesul de creștere a părului prin mișcarea prematură a părului din faza de creștere.

Stresul afectează părul

Trucuri de la specialiști pentru îngrijirea părului

Acest lucru poate determina scăderea cantităților mai mari de păr.

Stresul indus de căderea părului a fost demonstrat pe soareci expuși la zgomote puternice.

În acest studiu, stresul a determinat părul rozătoarelor să intre în catagen prematur.

Un alt studiu, care a implicat maimuțe, a evidențiat o probabilitate mai mare de pierdere a părului la animalele de test cu un nivel mai ridicat al hormonului de stres.

Potrivit unui raport al Asociației Americane de Psihologie (APA), cercetarea indică o legătură între vârstă și stres.

Milenialii spun că se simt izolați sau singuri datorită stresului, menținând în același timp o medie de cinci „prieteni apropiați” cu care se pot relaxa, pot discuta probleme personale sau pot cere ajutorul.

Cercetătorii APA au descoperit că membrii generației X și milenialii au raportat un nivel mai ridicat de stres decât generațiile mai în vârstă.

De asemenea, par să aibă mai multe dificultăți în a face față cu succes.

Vopsirea părului, decolorarea acestuia, tensiunea de extindere a părului poate slăbi, de asemenea, foliculii de păr, cauzând căderea sa.

5 lucruri pe care trebuie să le știi când îți ondulezi părul

Generația tânără și problema căderii părului

Accentul sporit pus pe aspect prin intermediul mass-mediei este un alt factor care face ca generația tânără să fie mai sensibilă la schimbări.

Este normal ca oamenii să aibă pierderi de păr pe la 20 și 30 de ani, dar dorința de a-ți schimba lookul așa cum vezi prin reviste sau după cum se poartă îți poate afecta părul.

Dacă ai asemenea probleme, poți merge oricând la medicul dermatolog pentru un control de rutină. Sunt o mulțime de metode care te pot ajuta – medicale, nutritive și alte intervenții.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto