Femeile au o constituție biologică mai delicată decât cea a bărbaților și au un nivel de energie mai scăzut. De aceea, ele se enervează mai ușor și sunt mai afectate de diete improprii sau stiluri de viață nesănătoase. Faptul că în societate ele trebuie să lupte cot la cot cu bărbații și chiar au un al doilea ”job” neplătit care le așteaptă acasă, pe când bărbații se pot relaxa la televizor, le face să fie mai vulnerabile.

Nivel crescut de cupru

Mai sunt explicații cum ar fi cea că femeile au, în mod obișnuit, un nivel mai scăzut de zinc și unul ridicat de cupru, care crește capacitatea de a simți emoțiile. Astfel, ele pot fi mai empatice la nevoile copiilor și pot înțelege mai bine ce este în neregulă cu un bebeluș care nu se pate exprima, dar sunt și mai sensibile la diverși stimuli, ceea ce le face mai nervoase. Iar viața modernă face ca nivelul de cupru să crească mai mult decât ar fi normal. Această problemă este înrăutățită de unele medicamente (în special de antibiotice), de un regim alimentar deficient în nutrienții necesari, de pilulele contraceptive sau de a doua zi.

Tehnici pentru a fi mai calmă

”Există studii statistice care indică faptul că femeile sunt mai nervoase decât bărbații, dar nu s-au psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395descoperit cauzele clare”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Putem specula că există diferențe biologice între sexe și femeile sunt mai predispuse la anxietate, au mecanisme de adaptare la stres mai putin performante, sunt mai sensibile la stimulii externi sau exteriorizează emoțiile mai mult decât bărbații”. Pentru a fi mai calmă, ”ar fi util să înveți anumite tehnici care să te ajute să faci față stimulilor stresanți din mediu, care îți produc enervare. Tehnicile de meditație și relaxare te pot ajuta să-ți menții calmul, să nu mai reacționezi atât de mult la stresul din viața de zi cu zi și să-ți concentrezi atenția pe depășirea problemelor”.

Sursa foto: 123rf.com / auremar