De multe ori, schimbare din purtarea lui ”este cauzată de carențele din educația de cuplu”, constată psihoterpeutul Tedy Creștin. Din păcate, unii bărbați ”văd partenera ca pe un obiect. Odată achiziționat, rămâne în posesiunea lui fără să facă alt efort”. Deci, iată de ce… Dar ce e de făcut?

De ce relația nu mai funcționează

Ar fi bine ca amândoi membri ai unui cuplu să înțeleagă că ”o relație între doi oameni este o realitate în mișcare. Persoanele nu sunt obiecte, sunt organisme vii care cresc și se transformă. La fel cum avem grijă de corpul nostru, dacă dorim fim în formă, la fel trebuie să avem grijă de relația noastră, dacă dorim să fie „în forma”. Dacă o neglijăm, ea se deteriorează în timp și se distruge complet, la fel ca un organism biologic. Chiar dacă este excelentă la început, nu înseamnă nu are nevoie de întreținere, pentru în timp relatia se „uzează”. Apar probleme, conflicte, certuri sau dezacorduri, care lasă urme”, constată specialistul. De aceea, ar fi bine ca amândoi să fiți conștienți că relația are nevoie de ”mentenanță”.

Învățați fericirea împreună

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Dacă nu ești mulțumită de felul în care se poartă cu tine, ar fi bine să-i spui sincer și deschis ce te nemulțumește, este de părere specialistul. Discută cu el ”pentru a vedea ce părere are despre legătura voastră și ce își dorește în viitor”. Dacă nu a avut un model pozitiv în familie, poate învăța alături de tine cum se construiește o căsnicie și cum puteți fi fericiți împreună. ”Dacă și-a dorit doar să te cucerească și nu îl mai motivează nimic, s-ar putea să nu existe niciun mijloc de a-l determina să se poarte mai frumos. Dar dacă dorește să rămână cu tine, puteți găsi împreună căi de a reconstrui armonia de la început”, spune Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com