Libido mai scăzut, odată cu trecerea anilor

Dacă a trecut mult timp de când nu ați mai avut relații sexuale, ar trebui, în primul rând, să vezi dacă nu există o problemă de sănătate a unuia dintre voi. Trebuie menționat că menopauza poate avea la femei un astfel de efect sau femeile se pot feri de relații din cauza uscăciunii vaginale care le porvoacă dureri în timpul actului. Nici bărbații nu sunt ocoliți de afecțiuni ale prostatei sau, pur și simplu, de scăderea libidoului odată cu îmbătrânirea. În timp ce problemele de sănătate este nevoie să fie tratate, voi decideți dacă faceți ceva în privința apetitului sexual mai scăzut cu trecerea anilor.

Certurile, moartea pasiunii

”În cazul în care între voi există certuri repetate, dacă vă ”pedepsiți” unul pe celălălalt prin tăceri prelungite, îți retragi manifestările afective față de soț și aștepți ca el să-și ceară scuze primul, iar el face la fel, atunci este clar că nu mai poate fi vorba de atracție sexuală, cel puțin în perioada respectivă. Sigur, intimitatea poate apărea spontan dar, în general, dacă nu există acel microclimat de încredere reciprocă în plan fizic și emoțional, libidoul se diminuează mult”, spune specialistul.

Neîncrederea și gelozia

cristina radulescu-ion psiholog”Sexul nu este neapărat o fundație a unei relații reușite, ci este, de fapt, un efect al înțelegerii armonioase a celor doi în plan psihologic și sentimental. Relațiile intime nu se impun și nu se cer, ele vin firesc ca o parte normală a conviețuirii. Intimitatea creată este cea care un plus relației. Dacă atracția e absentă de mult prea multă vreme și se instalează neîncrederea și gelozia, e bine sa vorbiți despre asta (dar fără reprosuri și doar cu acceptare necondiționată) și chiar consultați un sexolog”.

Sursa foto: 123rf.com