Doar el ar putea spune de ce te-a înșelat. Ce anume face pe cineva să-și înșele persoana iubită poate fi diferit de la caz la caz. Depinde și de ce înseamnă iubirea pentru fiecare în parte. Este important să știi motivul pentru a putea hotărî cum acționezi în viitor. Una este un bărbat care cedează (poate și sub influența alcoolului) avansurilor unei femei. Alta este unul care nu poate fi fidel, iar înșelatul este un stil de viață.

Test: Cum reacționezi când ești înșelată?

Nu acționa pripit dacă afli că partenerul te-a înșelat

În primul rând, nu ar trebui să acționezi și nici măcar să vorbești cu el despre asta sub impulsul momentului. În astfel de clipe, ești mult prea emoțională și ai putea spune sau face lucruri pe care să le regreți mai târziu. Ai putea pleca singură undeva pentru două zile ca să te poți detașa. Cel mai bine ar fi să mergi în vizită la părinți sau la o bună prietenă cu care să poți vorbi de problema ta sau doar să stai și să te liniștești.

Ar fi cazul să reflectezi cu privire la relația voastră. Este una bună? Vă înțelegeți? Cooperați? Partenerul a fost, până la urmă, sincer cu tine și și-a asumat responsabilitatea? Ce greșeli ai făcut și tu? Vorbește, apoi, cu el și vezi care ar putea fi un plan de împăcare și de a vă reapropia unul de celălalt. Căsniciile pot supraviețui unor astfel de încercări dacă amândoi sunt dispuși să discute, să rezolve problemele și să ierte.

Ai fost înșelată? Răzbunarea nu e o soluție

De ce te-a înșelat (posibile motive de infidelitate)

Psihoterapeutul Tedy Creștin este de părere că ”un bărbat își poate înșela partenera, chiar dacă el pretinde o iubește (sau nu intenționează să se desparta de ea), în mai multe situații:

  • Are o criza a vârstei de mijloc și doreșteîși reconfirme valoarea, să își demonstreze încă mai este tânăr și atrăgător.
  • Flirtează cu o femeie care l-a atras, de la serviciu sau din alte medii, dar nu se gândește la ea ca la o înlocuitoare a soției.
  • Are anumite probleme în relație și caută o evadare, fără să doreasca o finalitate a acestor aventuri.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com