”O femeie este ”bună la pat” pentru un bărbat anume”, este de părere psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Sigur, există anumite trăsături generale care arată că o anumită persoană este mai atractivă, cum ar fi deschiderea, entuziasmul, pasiunea, împărtășirea plăcerii, naturalețea sau inițiativa. Dar experiențele trecute nu ajută într-o nouă relație. Dacă ai fost apreciată de fostul partener și chiar dacă ești foarte experimentată, nu înseamnă neapărat că îi vei fi pe plac unui alt iubit”.

Știi să dansezi

Există și câteva indicii la care nu te-ai fi gândit care pot spune că ești atractivă sexual. Unul ar fi că știi să dansezi. Dacă îți place să te miști în ritmul muzicii, înseamnă că ești o ființă senzuală și dezinhibată. În plus, mișcarea te ajută să ai un apetit sexual sănătos și să te bucuri de viață în general. Însă nu înseamnă că dacă nu știi să dansezi nu ai avea succes la bărbați, dar cu siguranță această activitate ajută și în plan erotic. Nu înseamnă să cunoști toate canoanele artei și să participi chiar la competiții sportive, ci să simți muzica și să te miști în acordurile ei alături de partenerul tău. Un tango romantic poate fi și un bun preludiu.

Ești sigură pe tine

Este importantă și atitudinea ta. Dacă nu te simți ușor atacată și ești sigură pe tine, aceasta îți dă un aer sexy. Chiar dacă ai kilograme în plus și nu arăți perfect, atitudinea degajată și feminină e un semn că ești o femeie senzuală. Această calitate nu ține neapărat de un trup perfect și nici de niște standarde care pot fi măsurate cu exactitate. Chiar și faptul că un refuz nu te face să te simți prea prost este și acesta un semn. Înțelegi că nu toată lumea te place, dar nu înseamnă că nu ești atrăgătoare pentru cine trebuie. O altă calitate la care poate nu te-ai gândit că ar avea legătură cu sexualitatea este că știi să asculți oamenii și ești empatică. Astfel, ajungi mai ușor pe ”aceeași frecvență” cu partenerul tău.

Îl faci fericit

Psihoterapeutul spune că ”îți poți da seama cât ”de bună ești” după cât de fericit și împlinit se simte partenerul. Dar acest lucru nu ține de niște tehnici anume aplicate mecanic, ci de corelarea acțiunii cu pasiunea, stimularea imaginației, dăruire, dorința de a explora lucruri noi, etc”. Poate unii se gândesc că nu contează atât de mult relația sexuală într-o poveste de dragoste, dar se înșală. Tedy Creștin explică: ”planul fizic este legat de cel sentimental și intelectual. O relație împlinită doar pe două planuri este una care șchioapătă, iar în timp se va împiedica și va cădea. Am întâlnit la terapie un cuplu în vârstă și cei doi erau împreună de peste 25 de ani. Deși nu mai simțeau atracția de la început și foarte rar își doreau relații sexuale, nu au renunțat să doarmă împreună și nici să facă unul față de altul gesturi tandre și să-și exprime fizic a iubirea și prețuirea. Astfel, își proiectau sentimentele și gândurile lor”.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Depinde și de partener

”Atractivitatea sexuală a unei femei depinde și de partener. Chiar și femeia cea mai pasională, deschisă la fantezii și foarte senzuală trebuie stimulată de atitudinea și de comportamentul bărbatului. Nu există o soluție universală. O femeie rezervată, introvertită, conservatoare, poate fi apreciată de un partener care și-a dorit aceste calități și pot fi foarte împliniți sexual împreună. Însă, dacă simți că lucrurile nu merg bine la acest capitol din viața ta, te va ajuta și în acest caz comunicarea sinceră. Uneori negăm realitatea pentru a ne proteja. De aceea avem nevoie să știm părerea partenerului. Cum se simte, ce apreciază, ce e bine, ce ar dori să schimbe și cum? Atunci când ambii vorbesc despre ceea ce simt, ajung la o versiune mai exactă a propriei realități. Importantă este atitudinea lor de a găsi soluțiile împreună.”

Sursa foto: Jorge Mejía peralta /flickr.com